Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Πελέ: Δεν είμαστε ομάδα, ο Νεϊμάρ δεν θα κερδίσει το Μουντιάλ μόνος του



Η Βραζιλία ταξιδεύει στη Ρωσία ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κατά τον Πελέ ωστόσο, η «σελεσάο» ενώ είναι εξαιρετική σε ατομικό ταλέντο, υστερεί σε χημεία και αυτό ίσως της στοιχίσει στο Μουντιάλ.

«Έχω την μέγιστη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Τίτε», δήλωσε ο Πελέ στο Reuters.

«Η ανησυχία μου είναι για ένα πράγμα: υπάρχουν μόνο λίγες μέρες μέχρι να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και ακόμα δεν έχουμε τη σωστή ομάδα, μεμονωμένα όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί, αλλά δεν είμαστε ομάδα», πρόσθεσε ο θρυλικός Βραζιλιάνος.

Στη συνέχεια, έπλεξε το… εγκώμιο του σταρ της Βραζιλίας, Νεϊμάρ, ωστόσο ανέφερε πως είναι αδύνατο να κερδίσει το Μουντιάλ μόνος του: «Ο Νεϊμάρ είναι για μένα ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Σήμερα είναι πιο ώριμος και έχει περισσότερη εμπειρία, αλλά δεν πρόκειται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μόνος του. Είναι οι ομάδες που κερδίζουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών της Βραζιλίας ήταν αυτή του 1970, με τον Τοστάο, τον Ριβελίνο, τον Ζέρσον και τον Πελέ να φορούν όλοι τις φανέλες με το νούμερο «10» στους συλλόγους τους».

Σημειώνεται πως η Βραζιλία, σε 20 αγώνες με τον Τίτε στον πάγκο της, έχει μόλις μία ήττα και θα λάβει μέρος στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με τις Ελβετία, Σερβία και Κόστα Ρίκα.