Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Παραολυμπιακοί αγώνες Ρίο 2016: Φαντασμαγορική η τελετή λήξης (Βίντεο)



Σε ένα κατάμεστο Μαρακανά οι Βραζιλιάνοι παρακολούθησαν την τελετή λήξης των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων, στο Ρίο της Βραζιλίας.

Αθλητές και θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα.

Πολύχρωμα πυροτεχνήματα φώτισαν το εμβληματικό στάδιο και τον ουρανό της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, αφήνοντας άφωνους όσους βρίσκονταν μέσα αλλά και έξω από το στάδιο.

Αστέρια και βραζιλιάνικης μουσικής και χορευτές πρόσφεραν ένα πλούσιο θέαμα και ξεσήκωσαν τους περίπου 45.000 θεατές.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε για τον Ιρανό ποδηλάτη Μπαχμάν Γκολμπαρνεζάντ  που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια αγώνα, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης ήταν ο παραολυμπιονίκης Θανάσης Κωνσταντινίδης.

Η επιλογή του Κωνσταντινίδη από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, έγινε βάσει των επιτυχιών του στη διοργάνωση του Ρίο, αφού ήταν πρώτος στη σφαίρα με παγκόσμιο ρεκόρ (το οποίο κατέρριψε συνολικά τρεις φορές) αλλά και δεύτερος στην κορίνα.

Οι Έλληνες αθλητές που βρέθηκαν στο Ρίο  με τη στήριξη του Μέγα Χορηγού της ΟΠΑΠ θα επιστρέψουν στη χώρα μας με 13 μετάλλια στις αποσκευές τους.

Ο πρόεδρος της Διεθνής Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Σερ Φιλίπ Κράβεν, ανακοίνωσε ότι στον λαό του Ρίο και της Βραζιλίας απονέμεται το βραβείο της το «Παραολυμπιακής Τάξης», την υψηλότερη τιμή σε πρόσωπο ή ομάδα ανθρώπων, που μπορεί να δώσει το Παραολυμπιακό κίνημα. Η IPC επαίνεσε τους Βραζιλιάνους για την ατμόσφαιρα στους Αγώνες

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρίο καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές όταν δήλωσε: «Το αδύνατο συνέβη, οι Βραζιλιάνοι δεν τα παρατούν ποτέ».

Το Τόκιο ετοιμάζεται για τους επόμενους Αγώνες, το Ρίο τους απαοχαιρέτησε με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.