Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ολυμπιονίκης πούλησε το μετάλλιό της δωρίζοντας τα έσοδα για την επέμβαση καρδιάς ενός αγοριού



Κάποιοι Ολυμπιονίκες τοποθετούν τα μετάλλιά τους σε περίοπτη θέση, όμως μια 25χρονη αθλήτρια από την Πολωνία αποφάσισε να το διαθέσει για ιερό σκοπό.

Η Μaria Andrejczyk αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία τοασημένιο μετάλλιο που κέρδισε στο ακοντισμό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξασφαλίζοντας πάνω από 100.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια δώρισε για ένα αγοράκι οκτώ μηνών, τον Miloszek, καλύπτοντας περίπου κατά το ήμισυ το κόστος ταξιδιού και θεραπείας του.

Ο Miloszek θα χρειαστεί να μεταβεί στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε μια επέμβαση καρδιάς ζωτικής σημασίας.

Η Andrejczyk ξέρει από πρώτο χέρι πώς είναι να αγωνίζεσαι για τη ζωή σου, καθώς στο παρελθόν έχει νικήσει τον καρκίνο των οστών. Όπως εξήγησε στο λογαριασμό της στο Facebook για αυτή τη γενναιόδωρη χειρονομία: «Ο Miloszek έχει μια σοβαρή καρδιακή δυσλειτουργία και χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση. Ξεκινάει ήδη με ένα χρηματικό κεφάλαιο από τον Kubus, ένα άλλο αγοράκι που δεν τα κατάφερε, οι εκπληκτικοί γονείς του οποίου αποφάσισαν να δωρίσουν τους πόρους που είχαν συγκεντρώσει. Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να βοηθήσω δημοπρατώντας το μετάλλιό μου».

Πλειοδότης αναδείχθηκε η πολωνική αλυσίδα καταστημάτων Zabka, προς την οποία η αθλήτρια έγραψε: «[Το μετάλλιο] είναι σύμβολο μάχης, πίστης και επιδίωξης των ονείρων σου ενάντια στα προγνωστικά. Ελπίζω ότι για εσάς θα γίνει και ένα σύμβολο της ζωής για την οποία αγωνιστήκαμε μαζί». Η εταιρεία, ωστόσο, από την πλευρά της επιμένει η αθλήτρια να κρατήσει το βραβείο της: «Μας συγκίνησε η όμορφη και εξαιρετικά ευγενική χειρονομία της. Τη θαυμάζουμε και χαιρόμαστε που μπορέσαμε να συμβάλουμε».