Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 -

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών έμειναν Σ.Τσιτσιπάς και Μ.ΣάκκαρηΤο ελληνικό δίδυμο τα έδωσε όλα όμως η πιο έμπειρη ομάδα της Αυστραλίας πήρε τη νίκη με 2-1 σετ και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Έπειτα από μεγάλη μάχη το ελληνικό δίδυμο του Στέφανου Τσιτσιπά με τη Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-1 σετ (4-6, 6-4 και 10-6 στο tie break) από την Αυστραλία των πιο έμπειρων Τζο Πιρς και Άσλεϊ Μπάρτι και αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έτσι, το όνειρο για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο τένις έσβησε οριστικά, αφού είχαν προηγηθεί οι αποκλεισμοί των δυο αθλητών στο μονό.

Στο πρώτο σετ, παρά το προβάδισμα για το ελληνικό δίδυμο με break, οι Αυστραλοί απάντησαν με δικό τους break και κράτησαν στη συνέχεια το σερβίς τους ανακτώντας το προβάδισμα με 3-2 στα game, στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ.

Μπάρτι και Πιρς πήραν και πάλι το προβάδισμα με 5-4 μετά το 4-4 και αφού κατάφεραν να σπάσουμ το σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά πήραν το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ξεκίνησαν καλά (2-0 και 3-1) και σε ένα κρίσιμο σημείο κατάφεραν να προηγηθούν με δύο game (4-2). Η Μπάρτι κράτησε το σερβίς της και μείωσε σε 4-3 όμως η Σάκκαρη έκανε ένα πολύ τυχερό challenge για το 5-3. Η Αυστραλία μείωσε σε 5-4 και η Ελλάδα πλέον σέρβιρε για το σετ και κατάφερε να κάνει το 1-1 παρά το δύσκολο ξεκίνημα στο γκέιμ.

Στο τρίτο σετ που ήταν ουσιαστικά tie break ως το 10, πήγε πολύ κλειστά με τις δυο ομάδες να κρατούν το σερβίς τους (3-3). Το δίδυμο από την Αυστραλία έφτασε όμως γρήγορα στο 6-3 με την ελληνική ομάδα να κάνει 4 λάθη. Στο 7-3 τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ, Μπάρτι και Πιρς κράτησαν το σερβίς και πήραν το σετ και τη νίκη με 10-6.