Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Τσιτσιπάς μιλάει για την επιτυχία αλλά και τις δυσκολίες (βίντεο)



«Ταπεινός, ευτυχισμένος, ευγενικός»... με αυτές τις τρεις λέξεις χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ την Πέμπτη στις 10: 30 το πρωί στον ημιτελικό του Australian Open.

Λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό, ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε στο Eurosport για την πορεία του στο τένις, ως επαγγελματίας, η οποία μόνο εύκολη δεν ήταν ειδικά στην αρχή.

«Στην αρχή τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Δεν είχα καμία βοήθεια από την Ελληνική Ομοσπονδία. Έπρεπε να ταξιδεύω με δικά μου έξοδα, να έχω τους δικούς μου προπονητές. Δεν ήταν εύκολο, έδινα αγώνα», λέει ο 20χρονος τενίστας, που την Κυριακή κατάφερε να αποκλείσει τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ και μετά τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο και δυσκολευόμουν με αυτήν την κατάσταση. Τώρα όμως είμαι σε μια φάση της ζωής μου που τα πράγματα έχουν αλλάξει και δε χρειάζομαι καμία ομοσπονδία να με στηρίζει. Έχω την ακαδημία τένις του Μουράτογλου που με στηρίζει πολύ», προσθέτει ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. Ωστόσο δηλώνει υπερήφανος που παίζει με τα ελληνικά χρώματα: «Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα, μία χώρα που δεν έχει παράδοση και κορυφαίους αθλητές στο τένις. Προφανώς θέλω να γράψω ιστορία και να κάνω το τένις ακόμα πιο δημοφιλές άθλημα στην πατρίδα μου».

Ο Ελληνας τενίστας δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει και για τους γονείς τους, τονίζοντας πως τον βοήθησαν πάρα πολύ για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα.

«Η μητέρα μου έχει τη δική της νοοτροπία και κουλτούρα την οποία μου πέρασε. Ο πατέρας μου με έκανε πιο σοφό. Μου έδωσε γνώση για να γίνω πιο δυνατός πνευματικά και να κάνω πιο σωστά τα πράγματα. Αυτοί οι δύο άνθρωποι με τις διαφορετικές κουλτούρες με βοήθησαν πολύ να μεγαλώσω με ισορροπία», λέει για τους γονείς του.

Ο Ελληνας τενίστας δεν άφησε ασχολίαστο επίσης την αγάπη του για τα ταξίδια που κάνει λόγω του επαγγέλματός του.

«Είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω και το τένις μου το επιτρέπει αν και υπάρχουν μέρη που δεν έχουν τουρνουά και θέλω να τα επισκευτώ. Ελπίζω να το κάνω κάποια μέρα στις διακοπές μου». Δημιουργώ μόνος μου τα βίντεο και ασχολούμαι πολύ με τις καμέρες αυτήν την περίοδο. Προσπαθώ να βρω την τέλεια κάμερα που θα ταιριάξει με το ταξιδιωτικό μου vlog. Μου αρέσει πολύ και η φωτογραφία. Λατρεύω τη δημιουργία», λέει για τα φιλμ που ανεβάζει στο κανάλι του στο Youtube.