Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Μουντιάλ 2018: «Βρυχήθηκε» η Αργεντινή, εκπλήσσει ο Ισημερινός



Η Αργεντινή είναι εδώ, δυνατή παρά την απουσία του Λιονέλ Μέσι και αποφασισμένη να καλύψει το χαμένο έδαφος στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, όπως έδειξε με τη μεγάλη νίκη που σημείωσε στο «Ρομπέρτο Μελέντες» της Μπαρανκίγια.

Η «αλμπισελέστε» του Χεράρδο Μαρτίνο νίκησε 1-0 τη γηπεδούχο Κολομβία (ο Φελίπε Πάρντο ήταν στον πάγκο) στο σημαντικότερο παιχνίδι της τέταρτης αγωνιστικής στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, πήρε το πρώτο τρίποντο στη διοργάνωση και έφτασε στους πέντε βαθμούς, ευελπιστώντας σε ακόμη καλύτερες ημέρες.

Ο Λούκας Μπίλια σκόραρε το «χρυσό» γκολ στο 20ό λεπτό και η Αργεντινή το κράτησε έως το τέλος, αφήνοντας σε δύσκολη θέση τους «καφετέρος» του Χοσέ Πέκερμαν, που με 4 βαθμούς θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ στη συνέχεια για να βρεθούν στις προνομιούχες θέσεις.
 

Η μεγάλη έκπληξη έως τώρα είναι πάντως ο Ισημερινός, που νίκησε 3-1 τη γηπεδούχο Βενεζουέλα στο στάδιο «Καχαμάι» της Γκουαγιάνα, έκανε το «4 στα 4» και διατηρήθηκε μόνος στην πρώτη θέση, αφήνοντας παράλληλα χωρίς βαθμό τους γηπεδούχους. 

Η ομάδα του Γκουστάβο Κιντέρος έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο φτάνοντας άνετα στο 0-3 με τουςΦιντέλ Μαρτίνες στο 15΄, Τζέφερσον Μοντέρο στο 23΄ και Φελίπε Καϊσέδο στο 60΄, πριν μειώσει για τους Βενεζουελάνους ο Γιόζεφ Μαρτίνες στο 84ο λεπτό.