Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μουντιάλ 2018: Τις... ακρίδες θεωρούν «νούμερο ένα κίνδυνο» οι Ρώσοι!



Ούτε η τρομοκρατία, ούτε τυχόν δυσμενείς συνθήκες, ούτε η... αγωνιστική κατάσταση της ομάδας τους δεν ανησυχεί τόσο τους Ρώσους ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του ερχόμενου καλοκαιριού, όσο οι... ακρίδες! 

Τα έντομα αυτά αποτελούν σήμερα την μεγαλύτερη απειλή για την διοργάνωση, όπως παραδέχθηκε ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας λίγους μήνες πριν από την σέντρα. Σμήνη ακρίδων υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να «επιτεθούν» στα γήπεδα και να καταστρέψουν το χορτάρι, προκαλώντας «παγκόσμιο σκάνδαλο» πρώτου μεγέθους. 
 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ελπίζει με το Μουντιάλ, που θα γίνει στη Ρωσία από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2018, να επιβεβαιώσει την χώρα του ως παγκόσμια υπερδύναμη, εν μέσω διαφόρων κρίσεων ανά τον πλανήτη. Και δεν του έφταναν η κατάσταση στη Συρία, το σκάνδαλο με την εμπλοκή Ρώσων στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, το ουκρανικό ζήτημα, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και τις ακρίδες, που προκαλούν έναν ακόμα πονοκέφαλο στον ισχυρό άντρα.  
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 12 στάδια σε 11 πόλεις της Ρωσίας και όπως επισήμανε ο υπουργός Πιότρ Τσεκμάρεφ, είναι πολύ ισχυρή η πιθανότητα σμήνη ακρίδων να εισβάλλουν στο χορτάρι των γηπέδων και να το καταστρέψουν.

«Όλος ο κόσμος θα έρθει εδώ. Τα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι πράσινα. Οι ακρίδες αγαπούν τα μέρη που είναι πράσινα. Πώς θα τις σταματήσουμε από το να εισβάλλουν στα καταπράσινα γήπεδα;», εξέφρασε την αγωνία του σε πρόσφατη συνέντευξή του.