Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μουντιάλ 2018: Το πρώτο βήμα για Ρωσία περνά από Ζάγκρεμπ



Η Εθνική ομάδα βρίσκεται μπροστά σε μία ακόμη μεγάλη πρόκληση, τη συμμετοχή της για τρίτη συνεχή φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει απόψε (9/11, 21:45) στο «Μάξιμιρ» την Κροατία, στον πρώτο αγώνα της με τη «χρβάτσκα» για τα πλέι οφ του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα καλείται να φανεί αντάξια των περιστάσεων και να φύγει από το Ζάγκρεμπ με ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στη ρεβάνς του Φαλήρου.

«Θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σε κάθε εκτός έδρας ματς είναι καλό να σκοράρεις. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όμως δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια, το θέμα είναι τι παρουσιάζεις στο γήπεδο κι εκεί πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί» τόνισε ο Μίχαελ Σκίμπε μιλώντας για το παιχνίδι.

Σχολιάζοντας την απουσία του Κώστα Μανωλά, ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε πως «έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, όπως τον Παπαδόπουλο που παίζει για πολλά χρόνια στη Γερμανία. Έχουμε και τον Ρέτσο, οπότε έχουμε αρκετές επιλογές. Ακόμη κι αν δεν είναι καλά τώρα, έχουμε άλλες 24 ώρες μέχρι το παιχνίδι».

Ως προς το σχεδιασμό του για τον αγώνα με την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς, τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης, κεντρικοί αμυντικοί οι Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος, δεξιός μπακ ο Ρέτσος κι αριστερός ο Τζαβέλλας.

Οι δύο αμυντικοί μέσοι θα είναι, πιθανότατα, Ζέκα και Τζιόλης, εκτός κι αν ο παίκτης της Κοπεγχάγης παίξει στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, όπου έπαιζε ο τραυματίας Μάνταλος.

Αν ισχύσει αυτό, στο πλάι του Τζιόλη θα είναι ένας από τους Σάμαρη ή Ταχτσίδη. Μπροστά τους θα βρεθούν οι Φορτούνης, Σταφυλίδης και Ζέκα ή Μπακασέτας, ενώ σέντερ φορ θα είναι ο Μήτρογλου.