Δευτέρα 01 Ιουνίου 2020 -
Μέτριο

21 °C

Σήμερα, 1. Ιουνίου 2020

Η Ρεάλ ανακοίνωσε περικοπές 10% στις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετΗ Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε σε συμφωνία με τους επαγγελματίες αθλητές του συλλόγους για περικοπές, λόγω των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού, με το deal να καθορίζεται στο 10% των ετήσιων συμβολαίων.

Το ανακοίνωσε επίσημα η «βασίλισσα», υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία με την ποδοσφαιρική και την μπασκετική ομάδα προβλέπει μείωση 20%, αν δεν ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Ο προϋπολογισμός για τη μισθοδοσία του ποδοσφαιρικού τμήματος ανέρχεται στα 283 εκατ. ευρώ (εκτός των μπόνους και πριμ τίτλων), άρα η Ρεάλ θα ωφεληθεί με 28 εκ. ευρώ, που θα είναι το διπλάσιο αν οι σύλλογοι δεν ξαναπαίξουν.

Όπως ανέφερε η διοίκηση, οι αθλητές έδειξαν κατανόηση και ανταπόκριση για να βοηθήσουν το σύλλογο συνολικά, θέλοντας να επωμιστούν οι ίδιοι το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών για να μην υποστούν αναστολή συμβάσεων οι περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι.

Τα έσοδα της Ρεάλ από χορηγίες ανέρχονται σε περίπου 757 εκ. ευρώ. Ενδεχόμενη μείωση ύψους 20%, θα σήμαινε ζημία, μίνιμουμ, 150 εκ. ευρώ.