Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

FIFA: Λίνεκερ και Κομαντάγια παρουσιάζουν την κλήρωση του Μουντιάλ 2018



Ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός, Γκάρι Λίνεκερ και η Ρωσίδα αθλητικογράφος, Μαρία Κομαντάγια, θα είναι οι παρουσιαστές της κλήρωσης των ομίλων του Μουντιάλ 2018, που θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου στην Μόσχα.

Η FIFA ανακοίνωσε παράλληλα ότι ανάμεσά τους θα βρίσκονται και άλλα 8 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο θρύλος του ρωσικού ποδοσφαίρου, Νικίτα Σιμονιάν. Τα υπόλοιπα 7 ονόματα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανακοινώθηκε η κλήρωση θα γίνει με μια νέα, πιο απλουστευμένη μορφή. Σύμφωνα με αυτή οι ομάδες θα μπαίνουν στα γκρουπ με βάση την θέση που κατέχουν στην παγκόσμια κατάταξη κι όχι ανάλογα με την Ηπειρο που ανήκουν.

Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 4 γκρουπ δυναμικότητας, με τις επτά κορυφαίες συν τη διοργανώτρια Ρωσία στο πρώτο, τις επόμενες 8 στο δεύτερο, ενώ θα ακολουθήσουν με ανάλογο τρόπο και οι υπόλοιπες.

Το κάθε γκρουπ του Α΄ γύρου θα αποτελείται από μία ομάδα κάθε κατηγορίας, που θα καθορίζεται από την κλήρωση. Η FIFA ανακοίνωσε ότι ο μόνος γεωγραφικός περιορισμός θα αφορά ότι κανένα γκρουπ δεν θα μπορεί να περιλαμβάνει δύο ομάδες από την ίδια Ηπειρο, με εξαίρεση την Ευρώπη.