Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Έξω από Ευρώπη ΑΕΚ & Άρης - Απογοήτευσε ο δικέφαλος του νότου



Η επιστροφή των φιλάθλων της ΑΕΚ στο γήπεδο μετά από 511 ημέρες, λόγω της πανδημίας, συνοδεύτηκε με «πικρό φαρμάκι που τους κέρασαν» ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία της Ένωσης, η οποία συνεχίζει τις άθλιες εμφανίσεις της περασμένης χρονιάς σε πρωτάθλημα και κύπελο.

Στην διαδικασία των πέναλτι από η Βελέζ, η ομάδα από την οποία κάποτε, το μακρινό 1978 η ΑΕΚ αγόρασε τον μετέπειτα θρύλο, σε όλα τα επίπεδα, τον «πρίγκιπα του Νερέτβα», Ντούσαν Μπάγιβιτς, επικράτησε με 2-3 και την έστειλε πρόωρα στα στενά επαρχιακά όρια της Ελλάδας. Παρά το γεγονός ότι ο πορτιέρο της Ενωσης Στάνκοβιτς έπιασε δύο πέναλτι!

Το γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε τη ρεβάνς του Β΄ προκριματικού του Europa Conference League στην παράταση μετά το 2-1 του πρώτου ματς, στον έξτρα χρόνο οι δύο ομάδες δεν βρήκαν το γκολ και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί, όπου ο γκολκίπερ των Βόσνιων, Μπογκντάνοβιτς αναδείχθηκε σε ήρωα της ομάδας του, καθώς απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λόπες και Αραούχο, ενώ νωρίτερα ο Ανσαριφάρντ είχε «σημαδέψει» το δοκάρι. Πικρός αποκλεισμός για την ελληνική ομάδα, που έκανε υπερπροσπάθεια, αλλά στην «ρώσικη ρουλέτα» οι παίκτες της δεν ήταν... συνεπείς, την ώρα που ο Στάνκοβιτς είχε κάνει δύο επεμβάσεις σε εκτελέσεις των φιλοξενούμενων, αλλά δεν αποδείχθηκαν αρκετές για να στείλουν την Ένωση στον Γ΄ προκριματικό της διοργάνωσης.

Η Βελέζ, η οποία θα παίξει στην επόμενη φάση του θεσμού με την σουηδική Έλφσμποργκ, άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι κυρίως στο πρώτο μέρος, είχε σε μεγάλη βραδιά τον γκολκίπερ της και παρότι δεν ήταν το φαβορί στα ματς με την ΑΕΚ κατάφερε να χαμογελάσει.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της ήταν καλύτερη σε σχέση με το πρώτο ματς, έχασε αρκετές ευκαιρίες με τον Αραούχο στο πρώτο μέρος, αλλά ακόμη είναι εμφανής η απουσία κάποιων παικτών, κυρίως στη μεσαία γραμμή, που θα την ανεβάσουν... επίπεδο. Η διοίκηση ή κάνει πώς δεν βλέπει ή έχει υποστεί τύφλωση σε ότι αφορά τις ανάγκες ενίσχυσης της ομάδας.

Η επιλογή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς να ξεκινήσει στο ματς τον Σέρχιο Αραούχο αντί του Καρίμ Ανσαριφάρντ δικαίωσε τον Σέρβο τεχνικό, καθώς ο Αργεντινός ήταν μέσα στις τέσσερις καλύτερες φάσεις της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, αλλά του έλειψε το γκολ.

Η διαδικασία των πέναλτι

0-0 Ο Στάνκοβιτς απέκρουσε την εκτέλεση του Γκεοργκίεβιτς (Βελέζ)

0-0 Δοκάρι ο Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ)

0-1 Γκολ ο Μπραντάο (Βελέζ)

1-1 Γκολ ο Τζαβέλλας (ΑΕΚ)

1-1 Ο Στάνκοβιτς απέκρουσε την εκτέλεση του Βεχάμποβιτς (Βελέζ)

2-1 Γκολ ο Σάκχοφ (ΑΕΚ)

2-2 Γκολ ο Τσβιγιάνοβιτς (Βελέζ)

2-2 Ο Μπαγκντάνοβιτς απέκρουσε την εκτέλεση του Λόπες (ΑΕΚ)

2-3 Γκολ ο Ζβόνιτς (Βελέζ)

2-3 Ο Μπαγκντάνοβιτς απέκρουσε την εκτέλεση του Αραούχο (ΑΕΚ)

Στις ευκαιρίες που έχασε η ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια του αγώνα στάθηκε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, μετά τον «πικρό» αποκλεισμό της ομάδας του από την Βελέζ στα πέναλτι.