Παρασκευή 07 Ιουνίου 2024 -

Euroleague: "Έχασε τα αυγά και τα πασχάλια" ο Ολυμπιακός απο την βαριά ήττα του με την Ρεάλ



Ο Ολυμπιακός, παίζοντας καλό μπάσκετ ανά διαστήματα, γνώρισε βαριά ήττα από στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 65-83, στην πρεμιέρα της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κακοί στην κακή περιφερειακή τους άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς κάνοντας αρκετά ατομικά λάθη κυρίως στην τέταρτη περίοδο. Η ελληνική ομάδα έδειξε ανέτοιμη με τη Ρεάλ να εκμεταλλεύεται τα «νεκρά σημεία» του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά της 3ης και 4ης περιόδου, χτίζοντας διψήφια διαφορά που δεν ήταν δυνατό να καλυφθεί από τους «ερυθρόλευκους».

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γιουλ με 20 πόντους, ενώ ο Λοτζέσκι με 14 και ο Σπανούλης με 12 ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού. 

Στο πρώτο 20λεπτο, η «βασίλισσα» προηγήθηκε με  42-40 και με όπλο τα τρίποντα και τον Σέρχιο Γιουλ να «πυροβολεί» κατά ριπάς στην πρώτη περίοδο κατάφερε να ξεφύγει ακόμη και με 8 πόντους, χάρις στους 15 πόντους του Ισπανού διεθνούς γκαρντ.

Η κακή περιφερειακή άμυνα «πρόδωσε» αρκετές φορές τον Ολυμπιακό, που είχε όμως «απαντήσεις» και με τους ψηλούς του, αλλά και με τους Σπανούλη, Λοτζέσκι. Μεγάλη βοήθεια πήρε η ελληνική ομάδα στο δεύτερο 10λεπτο και από τους Χάκετ, Αγραβάνη, με τον πρώτο να παίζει σπουδαία άμυνα και να πετυχαίνει 6 πόντους, όσους και ο νεαρός φόργουορντ, ο οποίος, ωστόσο έκανε αρκετές βεβιασμένες ενέργειες με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον πάγκο.

Στην 3η περίοδο, ένα "χαζό" φάουλ του Αγραβάνη προς το τέλος του δεκάλεπτου και τεχνική ποινή που του δόθηκε έβαλε ξανά τη Ρεάλ σε θέση οδηγού, καθώς η βασίλισσα έκλεισε με +9 το διάστημα (62-53).

Στην τελευταία περίοδο η «βασίλισσα» κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά που ήταν αδύνατο να καλυφθεί από τους Πειραιώτες.