Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

EURO 2016: Η Γερμανία στα ημιτελικά, απέκλεισε στα πέναλτι τους Ιταλούς



Η Γερμανία ξόρκισε την «κατάρα» απέναντι στην Ιταλία,νίκησε στο Μπορντό τη squadra azzura με 6-5 στα πέναλτι μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση και προκρίθηκε στα ημιτελικά του EURO 2016.

Τα «πάντσερ» πήραν τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό στον ημιτελικό του Euro 2012 και θα παίξουν την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας απέναντι στο νικητή του αγώνα Γαλλία - Ισλανδία. 

 

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κλειστό, με έμφαση στην τακτική και πολύ μεγάλη πίεση στην μπάλα, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο η πρώτη αξιόλογη φάση να γίνει στο 41΄, με την κεφαλιά του Γκόμεζ να φεύγει άουτ, ενώ στο 43΄ ο Στουράρο σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπόατενγκ και «ξύνοντας» το δοκάρι του Νόιερ κατέληξε κόρνερ.

Στην επανάληψη οι αντίπαλοι έπαιξαν πιο ανοιχτά και στο 65΄ το σκορ άνοιξε για τη Γερμανία: ο Γκόμεζ βρήκε εξαιρετικά τον Έκτορ, αυτός γύρισε στην μικρή περιοχή και ο Οζίλ με προβολή έκανε το 1-0. Στο 77΄ η ομάδα του Κόντε κέρδισε πέναλτι, όταν στη σέντρα του Φλορέντσι και την κεφαλιά του Κιελίνι η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Μπόατεγκ.

Ο Κάσαϊ έδειξε αμέσως τα 11 μέτρα και ο Μπονούτσι ισοφάρισε, με τη Γερμανία και τον Νόιερ να δέχεται το πρώτο γκολ στη διοργάνωση, όπως το ίδιο είχε συμβεί νωρίτερα και με τον Τζίτζι Μπουφόν. 

 

Το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος και ξεκίνησε η διαδικασία των πέναλτι. Στα πέντε πρώτα για κάθε ομάδα χάθηκαν από τρία (Τζάτζα, Πελέ, Μπονούτσι - Οζίλ, Μίλερ, Σβαϊνστάιγκερ) καθώς εύστοχοι ήταν μόνο οι Ινσίνιε, Μπαρτζάλι και Κρόος, Ντράξλερ.

 

Στη συνέχεια σκόραραν οι Τζακερίνι, Παρόλο και Ντε Σίλιο για τους Ιταλούς, με τον Νταρμιάν να χάνει το ένατο πέναλτι (απέκρουσε ο Νόιερ) και ο Έκτορ έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Λεβ, αξιοποιώντας τις προηγούμενες εύστοχες εκτελέσεις των Χούμελς, Κίμιχ και Μπόατενγκ.