Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ελλάδα-Μαυροβούνιο: Πρεμιέρα σήμερα για την Εθνική στο Μουντομπάσκετ 2019



Στη γραμμή εκκίνησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 μπαίνει σήμερα η Εθνική Ανδρών. Το Μαυροβούνιο είναι ο πρώτος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μουντομπάσκετ της Κίνας, στον όμιλο της πόλης Ναντζίνγκ. Η αναμέτρηση του 6ου ομίλου είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 (ώρα Ελλάδας) στο «Gymnasium of Youth Olympic Game Sports Park», ενώ θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ Sports.

Στόχος της Εθνικής είναι η επιστροφή στα μετάλλια, μετά από μία δεκαετία και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

Το σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου διαθέτει όλα τα στοιχεία για να πετύχει. Έχει ποιότητα, πάθος, εμπειρία και φυσικά το ισχυρό «όπλο» που δεν είναι άλλο από τον φετινό MVP του NBA, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στην όγδοη συμμετοχή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Εθνική καλείται στην πρεμιέρα της διοργάνωσης να υπερβεί το εμπόδιο τόσο του Μαυροβουνίου, όσο και του... άγχους, που κρύβει πάντα η έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Θεωρητικά το Μαυροβούνιο, το οποίο εφέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν αποτελεί φόβητρο για την ομάδα του Θ. Σκουρτόπουλου. Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται για τρίτη διαδοχική χρονιά ο κατά πολλούς κορυφαίος προπονητής της χώρας, Ζβέζνταν Μίτροβιτς. Στο ρόστερ, ξεχωρίζει το όνομα του Νίκολα Βούτσεβιτς, ο οποίος αγωνίζεται στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ. Ο σέντερ των Ορλάντο Μάτζικ συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ψηλών της διοργάνωσης, όπερ σημαίνει ότι η ελληνική front line καλείται να βρει τρόπο να να τον αντιμετωπίσει. Επίσης, ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ της Βαλένθια Μπόγιαν Ντούμπλεβιτς αποτελεί ατού για την ομάδα του Μαυροβουνίου.