Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Έκτος στη λίστα του Sports Illustrated o Γιάννης Αντετοκούνμπο



Το «Sports Illustrated» επέλεξε τους καλύτερους παίκτες για τη σεζόν 2018-19 και τοποθέτησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Νο.6, τρεις θέσεις πάνω σε σχέση με πέρυσι.

 

Ο διεθνής ηγέτης των Μπακς βρέθηκε στο Νο.6 των καλύτερων 100 παικτών για τη σεζόν 2018-19, με την γνωστή αμερικάνικη ιστοσελίδα να αναφέρει:

«Ο Αντετοκούνμπο (26.9π., 10.0ρ., 4.8ασ.) είναι η καλύτερη ιστορία του μπάσκετ. Στα 18 του, δεν ήταν κάποιος, τα παιχνίδια του στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί μόνο σε βίντεο κακής εικόνας. Στα 19 του, έγινε draft και πέρασε την χρονιά του δείχνοντας... χαμένος. Μέχρι τα 22, είχε αναδειχθεί σε All-Star και πήρε το βραβείο του "Most Improved Player". Τώρα, στα 23, ο Αντετοκούνμπο έχει κάνει πιστοποιημένα παγκόσμια αίσθηση, τερματίζοντας 6ος στην ψηφοφορία για τον MVP του 2018, παίρνοντας περίπου όσες ψήφους και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, κερδίζοντας και μια συμφωνία με την Nike για το δικό του παπούτσι.

Βήμα - βήμα, ο Αντετοκούνμπο έχει χτίσει τον εαυτό του σε τοπ σκόρερ, "ακονίζει" τις ball-handling δεξιότητές του, βελτιώνει την επιθετική του νοοτροπία, μαθαίνει πως να χρησιμοποιεί το μάκρος του για να δημιουργήσει μια υψηλής ποιότητας εμφάνιση γύρω από το καλάθι και προσθέτει δύναμη, ώστε να μπορεί να τελειώνει φάσεις κόντρα σε οποιονδήποτε στο πρωτάθλημα. "Είναι αδύνατον να τον μαρκάρεις", είχε πει με θαυμασμό ο προπονητής των Σέλτικς, Μπραντ Στίβενς.

Η κατάσταση θα γίνει... χειρότερη για τον Στίβενς και τους συναδέλφους του. Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο σαν πλέι μέικερ. Οι Μπακς ήταν 7οι επιθετικά πέρυσι κι έχουν την προοπτική να μπουν στην τριάδα, αν τον περιβάλλουν με τέσσερις σουτέρ και τον αφήσουν χαλαρό στο ανοιχτό γήπεδο συχνότερα. Φυσικά, υπάρχει και η επίμονη ελπίδα ότι ο Αντετοκούνμπο μπορεί να επεκτείνει το εύρος του, ενώ με ένα αξιόπιστο jumper θα ήταν μια τελείως νέα... γεύση του αδύνατου.

Ο Αντετοκούνμπο μοιάζει κάπως με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω του στη λίστα, τον Ράσελ Ουέστμπρουκ. Παρόλο που ο γκαρντ των Θάντερ έχει ατομικά στατιστικά στοιχεία και περισσότερη επιτυχία στα playoffs, ο Αντετοκούνμπο είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης, χάρη στην αμυντική του επιρροή και τη ευελιξία του. Σε αυτό το σημείο, ο επιθετικός ρόλος του Ουέστμπρουκ πάει... πακέτο με τους σημαντικούς συμβιβασμούς στην συνέπεια και την πειθαρχία στην άλλη μεριά του παρκέ. Ο Αντετοκούνμπο μεταβαίνει άνετα σε τέσσερις θέσεις, είναι σκληρά ανταγωνιστικός στην άμυνα και είναι πιο αποτελεσματικός από πολλούς βασικούς σέντερ.

Το στοίχημα εδώ είναι ότι η απότομη άνοδος του Αντετοκούνμπο θα συνεχιστεί με ένα... ξέσπασμα στην postseason του 2019, μετατρέποντας αυτό που είναι τώρα debate μεταξύ εκείνου και του Ουέστμπρουκ σε μια πιο εύκολη κλήση τον επόμενο Σεπτέμβριο».

Στην κορυφή βρέθηκε φυσικά ο «More than an Athlete», ΛεΜπρόν Τζέιμς και ακριβώς πίσω του τερμάτισε ο Κέβιν Ντουράντ.