Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εκτός Μουντιάλ η Ιταλία



Εκτός τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια (1958) έμεινε η Ιταλίαμετά το 0-0 με την Σουηδία στο «Σαν Σίρο».

Η ομάδα των τεσσάρων τροπαίων στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη σε επίπεδο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων δεν θα είναι παρούσα το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το 1-0 στην «Friends Arena» της Στοκχόλμης αποδείχθηκε υπεραρκετό για τους Σουηδούς, οι οποίοι υπερασπίστηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα των play off και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο Μπουφόν έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο 6ο Μουντιάλ της καριέρας του, καθώς η «σκουάντρα ατζούρα» του Τζαμπιέρο Βεντούρα δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε.

Ο αγώνας στο Μιλάνο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Ιταλών, απέναντι στους Σκανδιναβούς που έπαιξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα μαζική άμυνα στις κατά κύματα επιθέσεις των γηπεδούχων.

Ο αγώνας «σημαδεύτηκε» από τα τρομερά λάθη του Ισπανού ρέφερι, Λαόθ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν «είδε» τρία πέναλτι στα πρώτα 45 λεπτά, τα δύο για τους Σουηδούς σε χέρι του Μπαρτσάλι και το άλλο σε ανατροπή του Παρόλο!

Στις άσχημες στιγμές της αναμέτρησης ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο μέσος της ΑΕΚ χτύπησε στην προσπάθειά του να κερδίσει μια μπάλα στη μεσαία γραμμή, στο 17ο λεπτό, όταν γύρισε το αριστερό γόνατό του και έπεσε στο έδαφος. Από την αρχή φάνηκε ότι ο τραυματισμός ήταν σοβαρός, καθώς ο ποδοσφαιριστής έδειχνε να υποφέρει πολύ και αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Σβένσον, δύο λεπτά αργότερα.

Μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο, με τον τηλεοπτικό φακό να απεικονίζει την απόγνωσή του για ό,τι του συνέβη και το οποίο θα γίνει γνωστό τις επόμενες ώρες. Όπως μάλιστα το σουηδικό κανάλι που μεταδίδει ζωντανά την αναμέτρηση, η πρώτη εκτίμηση από το ιατρικό επιτελείο κάνει λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο.