Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

«Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω»: Συγκινεί η Βούλα Παπαχρήστου - Από την κόλαση του 2012 στον παράδεισο του 2016



Με άλμα στα 14,15 μέτρα η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα τριπλούν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Πόρτλαντ.

 Την πρωτιά κατέκτησε η Ρόχας, με άλμα στα 14,41 μέτρα, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Γκέρις, βελτιώνοντας το φετινό ατομικό της ρεκόρ με 14,30.

Η επιτυχία της Βούλας Παπαχρήστου ήταν η δεύτερη για τα ελληνικά χρώματα μετά το μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ

papax

«Ήμουν πολύ τυχερή σε αυτόν τον αγώνα. Το συναίσθημα είναι απίστευτο, ευχαριστώ τον προπονητή μου. Αυτό ήταν το πρώτο μου μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Χρειάζομαι πολλή δουλειά για να μείνω στο βάθρο των νικητών», είπε η Παπαχρήστου στο κανάλι τις IAAF και συμπλήρωσε: «Η επίδοση που σημείωσα δεν ήταν πολύ καλή, όμως ξανά λέω ήμουν πολύ τυχερή σήμερα, ο Θεός με αγαπάει»

 

Και η αναφορά όπως ήταν φυσιολογικό αφορούσε στην μόλις ενάμιση έτους κόρη της Παπαχρήστου, που χρειάστηκε να στερηθεί αρκετές φορές τη μητέρα της, στη διάρκεια του έτους, λόγω των προπονητικών υποχρεώσεων της.

«Οταν η προπονητική διαδικασία ολοκληρώνεται σωστά τότε είμαι ικανοποιημένος. Η Βούλα έμεινε σοβαρή όλο αυτό το διάστημα και κατάφερε να κάνει αυτό που έπρεπε. Δεν ήταν εύκολο για εκείνη να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο μετά τη γέννα, ωστόσο το ήθελε, προσπάθησε και το πέτυχε», είπε ο Πομάσκι και συμπλήρωσε: «Σήμερα έκανε αυτό που μπορούσε και παράλληλα είχε τύχη, που πάντα είναι χρήσιμη στον αθλητισμό. Τώρα θα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη και να συνεχίσει τη δουλειά για τις υποχρεώσεις του καλοκαιριού».

Η Παπαχρήστου έχει ήδη το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.