Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Αήττητη και εναντίον της Ιντερ η ΑΕΚ, έμεινε το 0-0



Αν είχαν απομείνει αμφιβολίες για το επίπεδο ετοιμότητας της ΑΕΚ, έξι ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της, διαλύθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Ανκόνα. Η Ενωση κράτησε στο 0-0 την Ιντερ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και στέλνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα στους φίλους της.

Με αντίπαλο την φιλόδοξη ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που έχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια σε μεταγραφές και παρατάχθηκε με όλα της τα αστέρια, η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε καν. Δύο μακρινά σουτ του Ικάρντι (33΄) και του Γιόβετιτς (73΄) συνοψίζουν όλη την επιθετική συγκομιδή των "νερατζούρι" στα πρώτα 75 λεπτά, μέχρι δηλαδή να πραγματοποιηθούν μαζικές αλλαγές και να χαθεί η ισορροπία των "κιτρινόμαυρων". Παρόλα αυτά, ο Ανέστης κράτησε το "μηδέν" σε διαδοχικές ευκαιρίες της Ιντερ με κορυφαία στιγμή το τετ-α-τετ με τον Μανάι στο 89΄. Παράλληλα, η ΑΕΚ βρέθηκε πάρα πολύ κοντά στη νίκη, όσο κοντά στο αριστερό δοκάρι του Χαντάνοβιτς πέρασε το σουτ του Γροντή στο 90+2΄.

Η Ενωση παρέμεινε σε απόλυτα ανταγωνιστικό επίπεδο στα φιλικα με τη Σεβίλη και την Ιντερ και πλέον ετοιμάζεται με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για την πρεμιέρα με τον Πλατανιά (Σάββατο).

Οι συνθέσεις:

ΙΝΤΕΡ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόσιο (76΄ Ναγκατόμο), Μιράντα, Ζουάν Ζεσούς, Μουρίγιο, Μεδέλ (76΄ Μανάι), Μπρόζοβιτς, Γκνουκουρί, Γιόβετιτς, Κοντογκμπιά, Ικάρντι (54΄ Παλάσιο).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα (64΄ Ανέστης), Γκάλο (76΄ Ζόριτς), Λαμπρόπουλος (83΄ Σβάρνας), Τζανετόπουλος (56΄ Αρθο), Ντίντακ (46΄ Σοϊλέδης), Γιόχανσον (76΄ Φαγέ), Σιμόες (76΄ Γροντής), Ανάκογλου (56΄ Κρισάντους), Βάργκας (46΄ Πλατέλλας), Μπαρμπόσα (69΄ Βασιλαντωνόπουλος), Αραβίδης (56΄ Τζεμπούρ).