Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Ξανά αντιμέτωποι, αυτή τη φορά με «έπαθλο» την πρόκριση στα ημιτελικά



Μετά τη «λευκή» ισοπαλία στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση των προημιτελικών του Κυπέλλου στο «Γ. Καραϊσκάκης, αλλά και το κυριακάτικο «διπλό» της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο φαληρικό γήπεδο, απόψε οι δύο ομάδες θα βρεθούν για ακόμη μία φορά αντιμέτωπες στον επαναληπτικό που θα κρίνει ποιος πάρει ένα από τα εισιτήρια για τα ημιτελικά.

Τα δύο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα των «ερυθρολεύκων», και μάλιστα μέσα στο... σπίτι τους, έχουν κάνει επιτακτική για τους οπαδούς την αποψινή νίκη, που θα σημάνει αυτόματα και την πρόκριση.

Το παιχνίδι περιμένουν πώς και πώς οι φίλοι της Ένωσης για να αποθεώσουν παίκτες και προπονητή για τη νίκη τους στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετά ικανοποιητικό αριθμό οπαδών που θα ανηφορίσουν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι (19:30, CosmoteSports). 

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει τους παίκτες του στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση, ενώ μπορεί να χαμογελά παραπάνω μετά τα νέα ότι ο φετινός MVP της ομάδας του, Μάρκο Λιβάγια, θα είναι τελικά στη διάθεσή του. Μπορεί μετά την λήξη του ντέρμπι στο γήπεδο Καραϊσκάκη, να είχε φανεί πως ο Κροάτης επιθετικός θα «πλήρωνε» την τεράστια επιθυμία του να βοηθήσει την ΑΕΚ την Κυριακή, με απουσία από το σημερινό ματς, όμως απέδειξε ότι δεν 

είναι διατεθειμένος να χάσει μία τόσο μεγάλη «μάχη». Ο Λιβάγια κατάφερε να ξεπεράσει σε χρόνο μηδέν τις ενοχλήσεις που είχε στην ποδοκνημική και προπονήθηκε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο μεγαλύτερο κομμάτι. Ο Ισπανός τεχνικός φυσικά τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, ωστόσο η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Γι αυτό άλλωστε και ο Χιμένεθ πήρε μαζί του 19 παίκτες, αφήνοντας εκτός τον Μοράν, αλλά και τον Χουλτ που ακόμα δεν είναι απολύτως έτοιμος. 

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπάρκας, Μπακάκης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Γιαννούτσος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπάμπης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας, Λιβάια, Γιακουμάκης, Αραούχο.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1) Μπάρκας – Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες – Σιμόες, Γαλανόπουλος – Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας - Αραούχο

Στην αντίπερα όχθη, αυτή του Ολυμπιακού, η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη μετά τα συνεχή στραβοπατήματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, που του στοίχισαν δύο θέσεις στην κατάταξη και πιθανό αποκλεισμό στο Κύπελλο. 

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να έχουν συνηθίσει στο παρελθόν να βγάζουν αντίδραση όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, όμως η αγωνιστική και φυσική κατάσταση πολλών παικτών, έχουν δημιουργήσει μουρμούρες στις τάξεις των οπαδών. Ο Ολυμπιακό, πάντως, με μία ενδεχόμενη πρόκριση «σβήνει» την κυριακάτικη ήττα και μπαίνει και πάλι στις ράγες στο κυνήγι της 1ης θέσης στο πρωτάθλημα και της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Ο Όσκαρ Γκαρθία είδε τον Μπιόρν Ένχελς να μην ξεπερνάει το πρόβλημα του τραυματισμού του και να μένει εκτός, ενώ δεν υπολογίζεται και ο Αλμπέρτο Μποτία που αποβλήθηκε στο ματς με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Κάτι που σημαίνει πως οι Πειραιώτες πηγαίνουν στη ρεβάνς χωρίς δύο στόπερ, με τους Σισέ και Νικολάου να προβάρουν φανέλα βασικού στο κέντρο της άμυνας. Μέσα είναι και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί παρότι δεν βρίσκεται στο 100% καθώς προέρχεται από τραυματισμό και υπήρξαν σκέψεις να προφυλαχτεί. Στην αποστολή θα βρίσκεται για πρώτη φορά και ο Ιγκόρ Σίλβα, που αποκτήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης. 

Αναλυτικά η αποστολή: Χουτεσιώτης, Ίβουσιτς, Προτό, Ιγκόρ, Ελαμπντελαουί, Χατζισαφί, Κούτρης, Νικολάου, Σισέ, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Οτζίτζα, Μάριν, Ζιλέ, Βρουσάι, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ, Σεμπά. 

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1) Προτό – Ιγκόρ Καριόκα, Νικολάου, Σισέ, Κούτρης – Ζιλέ, Οφόε – Σεμπά, Μάριν, Μιραλάς - Ανσαριφάρντ