Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ρίχνονται στη «μάχη» των αστέρων



Στη μάχη του 3ου προκριματικού του Champions League ρίχνονται το βράδυ της Τετάρτης  η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αμφότεροι με σκοπό να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στο «χρυσό» εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος καλείται να αντιμετωπίσει το δύσκολο εμπόδιο της Σέλτικ, ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» βρίσκει απέναντί του την, εξίσου ισχυρή, Σπαρτάκ Μόσχας.

Η «Ένωση» έδειξε πολύ καλή εικόνα στα φιλικά, ωστόσο στον αγώνα του Celtic Park στις 21:45 ο βαθμός δυσκολίας θα είναι πολύ υψηλούς.

Ο προπονητής της Σέλτικ, ο Μπρένταν Ρότζερς ξεκινά την 3η σεζόν του στον πάγκο της Σέλτικ και έχει θέσει στόχο μέχρι το 2021, όπου ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του να έχει αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.

Ο Ρότζερς έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που επειδή αγωνίζεται σε πρωτάθλημα με κατώτερους αντιπάλους, έχει εκπαιδευτεί σε συνθήκες κατοχής μπάλας και να πατάνε περιοχή 5-6 παίκτες.

Δεν έχει σταθερό σύστημα, αλλά συγκεκριμένη φιλοσοφία ποδοσφαίρου. Στην νικηφόρα πρεμιέρα με την Λίβινκστον χρησιμοποίησε ένα 3-4-2-1, όμως είναι αβέβαιο αν θα δούμε το ίδιο σύστημα απέναντι στην ΑΕΚ.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ θα αγωνιστεί χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος δεν πρόκειται να τη βοηθήσει ούτε στον επαναληπτικό αγώνα με τη Σέλτικ.

Ο αρχηγός των κιτρινόμαυρων έχει υποστεί θλάση α’ βαθμού στον δεξιό προσαγωγό και θα κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει τα Πλέι οφ -είτε του Champions League είτε του Europa League, ανάλογα με τα αποτελέσματα της πρωταθλήτριας Ελλάδας απέναντι στους Σκοτσέζους.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση πρόκρισης η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μάλμε – Βίντι, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού θα βρει απέναντί της τον νικητή του ζευγαριού Σπαρτάκς Γιούρμαλα-Σούντουβα, για την είσοδο στους ομίλους του Europa League.

Στην αποστολή βρίσκονται οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Γιαννίκογλου, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Οικονόμου, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μοράν, Άλεφ, Μπακασέτας, Μπογιέ, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης, Λιβάια, Πόνσε.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ μετά την εντυπωσιακή πρόκριση του επί της Βασιλείας, υποδέχεται την Σπαρτάκ Μόσχας στην κατάμεστη Τούμπα στις 20:00.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα έχει στη διάθεση του το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του, Τσούμπα Ακπόμ, ο οποίος έπεισε με την παρουσία του ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις στην ομάδα και ο Ρουμάνος τεχνικός τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για την κρίσιμη αναμέτρηση με τους Ρώσους. Στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Κάνιας.

Αντίθετα, εκτός έμειναν οι Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, απουσίες που δεν αλλάζουν ιδιαίτερα τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας, αφού πρόκειται για τις γνωστές απώλειες.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ πάρει την πρόκριση, θα βρει απέναντί του στη φάση των πλέι οφ τον νικητή του ζευγαριού Μπενφίκα – Φενερμπαχτσέ.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Ρέι, Πασχαλάκη, Μάτος, Κίτσιου, Μαλεζά, Κρέσπο, Βαρέλα, Χατσερίδη, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκα, Ελ Καντουρί, Λημνιό, Ουάρντα, Ζαμπά, Πρίγιοβιτς, Ακπόμ.