Μηλόπιτα με κανέλα
Υλικά
5 μήλα
80 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέιικιν πάουντερ
2 αυγά
40 ml λάδι
120 ml γάλα
1 κ. σ. κανέλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Υλικά
5 μήλα
80 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέιικιν πάουντερ
2 αυγά
40 ml λάδι
120 ml γάλα
1 κ. σ. κανέλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Υλικά
Για τη ζύμη:
1 κ. γλ. ζάχαρη, 100 γρ. βούτυρο σε κομματάκια, 1 φλ. αλεύρι, 1 φλ. νερό (ή 1/2 φλ. νερό και 1/2 φλ. γάλα), 4 αυγά
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Υλικά
5 μήλα
80 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέιικιν πάουντερ
2 αυγά
40 ml λάδι
120 ml γάλα
1 κ. σ. κανέλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
2 μεγάλα κολοκυθάκια, τριμμένα (περίπου 4 φλιτζάνια)
3 μικρά καρότα, τριμμένα
1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1/2 φλ. τσαγιού)
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη
1 κ. γλ. ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
Αν ψάχνετε για ένα πιο υγιεινό επιδόρπιο τότε αξίζει να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή για κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι.
2 φλ. τσαγιού χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
6 κ. σ. κακάο σε σκόνη
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ. γλ. αλάτι
3 αυγά
Για το γλάσο σοκολάτας:
Λάδι καρύδας
6 κ. σ. κακάο σε σκόνη
3 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
Υλικά:
500 γρ. ταλιατέλες
1 λίτρο γάλα, πλήρες
40 γρ. πορτσίνι
80 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ