Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βράβευση κορυφαίου Έλληνα Καθηγητή Καρδιολογίας



Το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας (American College of Cardiology, ACC), τίμησε στο πλαίσιο της 68ης Ετήσιας Επιστημονικής Συνόδου του στη Νέα Ορλεάνη, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, 2019 τον κορυφαίο καθηγητή Καρδιολογίας και Χειρουργικής Αγγείων, Δρ Γεώργιο Ντάγγα (George D. Dangas, M.D., Ph.D., FACC) με το «2019 Distinguished Fellow Award».

Οπως επεσήμανε ο Μάικλ Βαλεντάιν (C. Michael Valentine, MD, FACC), πρόεδρος του ACC, η βράβευση του Δρ Ντάγγα έγινε σε αναγνώριση των υπηρεσιών του στο Κολλέγιο καθώς και τις δραστηριότητές του, που τον αναδεικνύουν σε πρότυπο για άλλους.

Ο Δρ Γιώργος Ντάγγας είναι Καθηγητής Καρδιολογίας και Χειρουργικής Αγγείων (Cardiology & Vascular Surgery), διευθυντής Καρδιαγγειακής Καινοτομίας στο Mount Sinai Medical Center – Icahn School of Medicine.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δρ. Ντάγγας είχε τιμηθεί με το Βραβείο Διακεκριμένου Καθηγητή (Distinguished Teacher Award) και κατά το 66ο Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στην Ουάσιγκτον.

O Δρ. Ντάγγας είναι, επίσης, πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, επίτιμος πρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Ελλήνων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων. Προηγουμένως, ήταν αναπληρωτής καθηγητής στην Πανεπιστημιακή Κλινική του «Κολούμπια Πρεσβιτέριαν» του Μανχάταν για έξι χρόνια στον τομέα της Καρδιολογίας.

Νωρίτερα, διετέλεσε επίκουρος καθηγητής στο Ιατρικό Κέντρο του «Lenox Hill», που συνεργαζόταν με το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Επίσης, στην Ουάσιγκτον, εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο George Washington και το Νοσοκομειακό Κέντρο Ουάσιγκτον. Μεταξύ του 2009 και του 2010 είχε διατελέσει και διευθυντής στην Καρδιολογική Κλινική του Ωνασείου Κέντρου στην Αθήνα.

Ο Δρ Ντάγγας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία ανακηρύχθηκε και διδάκτωρ.

Πηγή: ekirikas.com