Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τι να κάνετε για να έχετε δυνατούς αστραγάλους



Για να αποφύγετε τους τραυματισμούς.

Είναι ένα από τα πιο "επικίνδυνα" μέρη του σώματός σας, που μπορεί να χτυπηθεί. Το διάστρεμμα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής είναι συχνό φαινόμενο για αρκετούς fit ανθρώπους. Εκτός από αυτούς που επισκέπτονται καθημερινά το γυμναστήριο, όσοι είναι fan της πεζοπορίας και των εκδρομών στη φύση έχουν ακόμη περισσότερες πιθανότητες για κάποιο ατύχημα στον αστράγαλο. Οι τραχείς επιφάνειες δεν διευκολύνουν το περπάτημα και τα ατυχήματα είναι εύκολο να συμβούν.

Πώς μπορείτε λοιπόν να γυμνάσετε τους αστραγάλους σας;

Με γυμνά πόδια σταθείτε με το δεξί σας ώμο κοντά σε έναν τοίχο. Σηκώστε το αριστερό πόδι σας, και  κρατήστε το δεξί γόνατό σας ελαφρώς λυγισμένο. Βάλτε τα  δάχτυλα του δεξιού ποδιού σας στον τοίχο δίπλα σας και κλείστε τα μάτια σας. Είναι πραγματικά δύσκολο να ισορροπήσετε.  Προσπαθήστε να κρατήσετε τη θέση για τουλάχιστον 15 με 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε μια-δυο φορές.

Κάνετε χαλαρό τρέξιμο με γυμνά πόδια σε μία τραχεία επιφάνεια.

Κάνετε σχοινάκι καθώς θα ενισχύσει τους μυς και τους συνδέσμους που στηρίζουν τον αστράγαλο. Θα κάψετε επίσης θερμίδες και θα τονώσετε όλους τους μύες των ποδιών σας.

Περπατήστε με τις μύτες και με τις φτέρνες σας. Περπάτημα στις μύτες των ποδιών σας, θα ενισχύσει και τους μύες στις γάμπες σας.

Γράψτε με τα πόδια σας στο πάτωμα τα γράμματα της αλφαβήτας. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε τους αστραγάλους σας και τις αρθρώσεις των ποδιών σας.