Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

Σπιτικοί τρόποι για να ξεπεράσετε τον πόνο στο αυτί - Πότε χρειάζεστε γιατρόΟ πόνος στο αυτί μπορεί να είναι οξύς, βουβός, με αίσθημα καύσου, σταθερός ή αυξομειούμενος.

Αν και είναι πολύ συνηθισμένος, ειδικά στα παιδιά, μπορεί να επιβαρύνει την καθημερινότητά σας.

Δείτε πώς θα θεραπεύσετε το σύμπτωμα για να ανακουφιστείτε γρηγορότερα από τον πόνο του αυτιού.

Ο πόνος προκαλείται συχνά από μόλυνση του αυτιού, ενώ άλλες αιτίες περιλαμβάνουν βλάβη στο αυτί, συσσώρευση κυψελίδας, ενσφήνωση μικρού αντικειμένου στο αυτί και λοίμωξη λαιμού.

Ο πόνος συχνά υποχωρεί εντός ολίγων ημερών, δείτε όμως τι μπορείτε εν τω μεταξύ να κάνετε στο σπίτι για ταχύτερη ανακούφιση.

Τζίντζερ
Το τζίντζερ έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να καταπραΰνει τους πόνους στο αυτί. Βάλτε λίγο έλαιο τζίντζερ το οποίο έχετε ζεστάνει στο εξωτερικό κανάλι του αυτιού. Μην το βάζετε μέσα στο αυτί.

Ζεστές κομπρέσες
Οι ζεστές κομπρέσες χρησιμοποιούνται γενικά για την ανακούφιση του πόνου και το ίδιο ισχύει και τον πόνο στο αυτί. Τοποθετήστε μια ζεστή κομπρέσα πάνω στο αυτί που σας πονάει και αφήστε τη δράσει για λίγα λεπτά.

Χειροπρακτική
Ένας χειροπράκτης μπορεί να βοηθήσει στην υποχώρηση του πόνου στο αυτί, όπως συμβαίνει και με τον πόνο στη μέση.

Σχετική μελέτη έδειξε ότι από τους 93 πάσχοντες από πόνο στο αυτί, σε ποσοστό 43% είδαν βελτίωση μετά από 1-2 συνεδρίες.

Παυσίπονα
Πάρτε κάποιο παυσίπονο παρακεταμόλη ή ιβουπροφαίνη. Τα παιδιά κάτω των 16 ετών δεν πρέπει να παίρνουν ασπιρίνη.

Πότε να συμβουλευτείτε γιατρό
- Αν εσείς ή το παιδί σας έχετε και άλλα συμπτώματα, όπως πυρετό, εμετό, οξύ πονόλαιμο, οίδημα γύρω από το αυτί ή εκκρίσεις από το αυτί.

- Αν έχει κολλήσει κάτι στο αυτί του παιδιού.

- Αν ο πόνος δεν υποχωρεί εντός λίγων ημερών