Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΚΕΕΛΠΝΟ: 679 προσλήψεις λόγω προσφυγικού



Tην τοποθέτηση 679 επαγγελματιών υγείας και διοικητικού προσωπικού, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Επείγουσα Υγειονομική Διαχείριση για την Προσφυγική Κρίση», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μετά την κατάρτιση των οριστικών πινάκων αποτελεσμάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι επαγγελματίες θα καλύψουν ισάριθμες θέσεις εργασίας στην ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα δημόσια νοσοκομεία, στις δομές του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, στις Υγειονομικές και Διοικητικές περιφέρειες, στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και στο ΕΚΑΒ για την ενίσχυση του στόλου του. 

Για όσες θέσεις εργασίας δεν τελεσφόρησαν οι διαδικασίες της προκήρυξης και κρίθηκαν άγονες, αυτές θα επαναπροκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμοδιότητας του Επιτρόπου, κ. Δ. Αβραμόπουλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν:

1) Για την ενίσχυση των δομών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας:  64 ιατροί, 148 νοσηλευτές,  41 μαίες, 9 κοινωνικοί λειτουργοί, 5 ψυχολόγοι, 15 τεχνολόγοι ακτινολόγοι και 14 τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, 15 διοικητικοί, 11 διαμεσολαβητές υγείας, 44 άτομα βοηθητικού προσωπικού και 40 διασώστες του ΕΚΑΒ.

2) Για την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών: 15 ιατροί, 49 νοσηλευτές, 29 μαίες, 35 ψυχολόγοι, 18 κοινωνικοί λειτουργοί, 12 διαπολιτισμικοί διαμεσολαβητές, 17 κοινωνιολόγοι, 3 επαγγελματίες υγείας και 6 συντονιστές πεδίου.

3) Για την ενίσχυση του Συστήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Δημόσιας Υγείας, μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Διοικητικών Περιφερειών: 9 γιατροί, 8 επιδημιολόγοι, 23 επισκέπτες υγείας, 28 οδηγοί/ διασώστες.

4) Για την διαχείριση και παρακολούθηση του προγράμματος: 8 επαγγελματίες υγείας, 3 οικονομολόγοι, 6 διοικητικό προσωπικό, 1 στατιστικός, 2 στελέχη υποστήριξης & λειτουργίας δικτύου, 1 νομικός.