Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 -

Εμφανίστηκε νέος θανατηφόρος ιός στη ΝιγηρίαΣε συναγερμό βρίσκεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για ένα νέο ιό που προκαλεί θανάτους και έχει κάνει την  εμφάνισή του στη Νιγηρία και εξαπλώνεται αρκετά γρήγορα. Το σημείο μηδέν της επιδημίας βρίσκεται στο χωριό Τσιμπίρι.

Εδώ να θυμήσουμε πως αρκετές φορές αξιωματούχοι του Π.Ο.Υ έκαναν λόγο για μια υποτιθέμενη ασθένεια Χ, η οποία θα εξαπλωθεί και θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Άλλωστε γνωρίζουμε πως είναι αρκετά τα  βιολογικά εργαστήρια που διεξάγουν απόρρητα πειράματα με ιδιαίτερα θανατηφόρους ιους με την δικαιολογία πως ψάχνουν για νέες θεραπείες και νέα εμβόλια ώστε να προληφθούν εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία. Άλλωστε σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Λευκού Οίκου, ο covid 19 υποτίθεται οτι διέφυγε από ενα τέτοιο βιολογικό εργαστήριο στρατιωτικών προδιαγραφών ασφαλείας από την επαρχεία Γιου χαν της Κίνας, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες κασι εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας επιβεβαίωσε ότι τέσσερις άνθρωποι ήταν νεκροί και «τα παιδιά κινδυνεύουν» στη Zamfara, μετά από μάχη με μια άγνωστη ασθένεια.

Ωστόσο, μόλις δύο ημέρες αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι 13 άνθρωποι –παιδιά και γυναίκες– έχουν πεθάνει και ότι περισσότεροι από 500 έχουν πλέον επιβεβαιωθεί πως νοσούν.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Η ασθένεια φαίνεται να εξαπλώνεται, κρούσματα εμφανίζονται σε γειτονικές περιοχές, δεν ξέρουμε πως μπορεί να περιοριστεί».

Η Δρ Aisha Anka, η πολιτειακή υπουργός Υγείας, επιβεβαίωσε τους θανάτους σε δήλωση της στον Τύπο νωρίτερα, και μοιράστηκε επίσης λεπτομέρειες για την ασθένεια και τα συμπτώματα που οδήγησαν στους θανάτους.

Κοιλιακό πρήξιμο καθώς και υγρό στην κοιλιά, μεγέθυνση ήπατος και σπλήνας, πυρετός και γενική αδυναμία του σώματος καταγράφηκαν όλα ως συμπτώματα της νόσου που πιστεύεται ότι εξαπλώνεται στη Νιγηρία.

Ο Δρ Anka αργότερα επιβεβαίωσε ότι η ασθένεια είχε εξαπλωθεί σε τρία χωριά με την ασθένεια που εντοπίστηκε στο Maradun, το Shinkafi και το Gusau.

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσης τα κρούσματα.

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων έχει ενημερωθεί για τα ενημερωμένα κρούσματα και τους θανάτους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια φάση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό του αυξανόμενου αριθμού μόλυνσης.