Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο



Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο στη Θεσσαλονίκη.

Η Ημέρα Επιβίωσης είναι ένας ετήσιος, πολύτιμος εορτασμός της ζωής που πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις σε εθνικό επίπεδο και σε όλο τον κόσμο την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου.

Φέτος ο εορτασμός θα συμπέσει με τα δέκα χρόνια αφότου για πρώτη φορά συμμετείχε ένας σύλλογος από την Ελλάδα, με ένα μικρό άρθρο στην Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης.

Την Κυριακή, 3 Ιουνίου, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα τιμήσουν τους επιβιώσαντες και θα δείξουν στον κόσμο ότι η ζωή μετά μια εμπειρία καρκίνου μπορεί να είναι πολύ καλύτερη από πριν, ακόμη και να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα ή να γίνει έμπνευση για κάποιους άλλους. Είναι μια μέρα για όλους, είτε είναι ασθενής, είχε παλαιότερα εμπειρία καρκίνου, είναι συγγενής ασθενούς, γιατρός, νοσηλευτής, φίλος, εθελοντής, μια μέρα για να ειπωθεί ένα «ευχαριστώ» σε όσους βοήθησαν στο δύσκολο μονοπάτι του καρκίνου.

Μια μέρα για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς κατά την επιβίωση και την επιστροφή στην κανονική ζωή, για την ανάγκη για περισσότερη έρευνα, για αποτελεσματικές θεραπείες, για τις δυσκολίες της  επανένταξης στη κοινωνική ζωή και την εργασία, με νομοθεσία που σέβεται τις ανάγκες των επιβιωσάντων από τον καρκίνο.

Φέτος λοιπόν, για πρώτη φορά εκπρόσωποι 35 Συλλόγων Ασθενών με καρκίνο, γιατροί, νοσηλευτές, φροντιστές, εθελοντές,  φίλοι και οικογένειες, θα βρεθούν στο ξενοδοχείο «Καψής» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 2 Ιουνίου και μετά το πέρας της Επιστημονικής Ημερίδας για τον Αιματολογικό Καρκίνο, στις 18:30 μ.μ., θα δώσουν έναν πανηγυρικό τόνο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι FORTISSIMO, το διεθνώς γνωστό Quartette από τη Βόρειο Ελλάδα, που έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές όλου του κόσμου, οι οποίες αναδεικνύοντας την εθελοντική τους συνείδηση, την ευαισθητοποίηση και την προσφορά στο κοινωνικό Σύνολο, θα γίνουν πρέσβειρες  ζωής, αγάπης, αισιοδοξίας και ελπίδας με τη «Θεραπευτική Δύναμη της Μουσικής στον Καρκίνο»!

Παράλληλα, την ίδια μέρα, πέντε γυναίκες καλλιτέχνιδες, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αντιμετώπιση του καρκίνου, θα έχουν εκθέσει τα έργα τους δίνοντας μία άλλη διάσταση, μία διαφορετική οπτική, επιχειρώντας μία ωδή στη ζωή μέσα από την Τέχνη, με «Τα χρώματα και τα σχήματα στον Καρκίνο»! 

Επίσης την Κυριακή 3 Ιουνίου, ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Επιζώντων του Καρκίνου, στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών εισπράττοντας την αγάπη ευαισθητοποιημένων φίλων και εθελοντών και αντλώντας δύναμη από τους ασθενείς, που μάχονται για τη ζωή τους, γιορτάζει αυτή την σπουδαία ημέρα με σύνθημα:

«Να μας έχει ο Θεός γερούς 
Πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε.
Με χορούς κυκλωτικούς
Κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς»

Η εκδήλωση ξεκινά στις 20:30 μ.μ.
Τιμή πρόσκλησης: 10 ευρώ (Η πρόσκληση ανταλλάσσεται στο Ταμείο του Θεάτρου με εισιτήριο)
Επίσης, εισιτήρια διατίθενται και ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας 123tickets.gr