Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ημερα



Η Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού και η δημογραφική «βόμβα»

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το περασμένο έτος, καθιερώθηκε η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού. Την ημέρα αυτή έρχεται στο φως το ευαίσθητο θέμα των αμβλώσεων που μαστίζει το χώρα μας, αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα που αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.



Πορεία για τα δικαιώματα των ζώων στην Αθήνα

Πορεία για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας των ζώων.



Στα Σκόπια σήμερα η Μέρκελ για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας

H Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, βρίσκεται στα Σκόπια καθώς η χώρα γιορτάζει την ημέρα της ανεξαρτησίας της. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκε με τον Ζόραν Ζάεφ. 



Παγκόσμια ημέρα φάρων την Κυριακή

Την Κυριακή 19 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας φάρων, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν 27 φάρους στην ελληνική επικράτεια.



Η Ινδία... χαιρετάει τον Ήλιο

Με πολύχρωμο πίνακα μοιάζει σήμερα η Ινδία, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συνέρρευσαν σε δημόσιους χώρους και έκαναν ασκήσεις γιόγκα πάνω στα χρωματιστά ειδικά στρώματα για αυτού του τύπου τη γυμναστική.



Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου: Νικήστε τη μόλυνση από τα πλαστικά

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται σήμερα 5 Ιουνίου, έχοντας καθιερωθεί από το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στέλνοντας φέτος ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη χρήση πλαστικών.