Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δ.Κούβελας για το φάρμακο κατά κορωνοϊού: «Απορώ γιατί δεν το χρησιμοποιούσαμε



Για το φάρμακο εναντίον του κορωνοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας. 

Μιλώντας στο Metropolis 95.5, ο κ. Κούβελας  αναρρωτήθηκε  γιατί ακόμα δεν το έχει προμηθευτεί η Ελλάδα, ενώ έκανε και μια σύγκριση με τα εμβόλια. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Το είχαμε από τις 9 Νοεμβρίου, όπως είχε γίνει το θαύμα του Τραμπ, τότε όταν είχα ερωτηθεί δεν περίμενα ότι υπάρχει το φάρμακο και έκανα λάθος. Το φάρμακο υπάρχει από πέρσι, τώρα υπάρχουν τέσσερα θεραπευτικά αντισώματα και απορώ γιατί δεν τα χρησιμοποιούσαμε. Η παρτίδα που έρχεται είναι 220.000 δόσεις σε όλη την Ευρώπη. 

Το φάρμακο με βάση τις κλινικές μελέτες, έχει μία απόδοση 89%, δηλαδή 9/10 γίνονται καλά. Τα εμβόλια λέγανε ότι έχουν 95% απόδοση και έχουν φτάσει στο 35% στο Ισραήλ. Αν είμασταν λίγο σοβαροί έπρεπε να προχωρήσουμε σε συμφωνία για 10.000 τουλάχιστον δόσεις για τις σοβαρές περιπτώσεις. Θα μπορούσαμε να τα έχουμε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο».

Ο Δ.Κούβελας έκανε και μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες μετά την ραδιοφωνική συνέντευξη του. 

«Ειλικρινής απορία: Τόσα fake news περί «τείχους ανοσίας», αντίθετα με τις θέσεις των παρασκευαστών, τη φύση του ιού, αλλά και τα πραγματικά δεδομένα κανένας «ελεγκτικός μηχανισμός» δεν τα έχει προσέξει;».