Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Διάκριση της «Eucosmia» για την καινοτομία ανάπτυξης πολιτιστικής κληρονομιάς (ΒΙΝΤΕΟ)



Η εταιρεία «Eucosmia» απέσπασε την Τιμητική Διάκριση στην γκάμα προϊόντων της για την καινοτομία ανάπτυξης πολιτιστικής κληρονομιάς, κατά την τελετή απονομής των «Athens Startup Awards», που διοργανώθηκαν από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και την περιφέρεια Αττικής.

Η «Eucosmia» είναι μια επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον κλάδο φυσικών και οργανικών προϊόντων. «Οραμά μας ένας καλύτερος κόσμος, μια καλύτερη ποιότητα ζωής, όπως, άλλωστε δηλώνει και το ίδιο το όνομα μας», επεσήμαναν τα στελέχη της εταιρείας.

εὖ + κόσμος

Τα προϊόντα της Eucosmia, είναι μια νέα εναλλακτική πρόταση στον τομέα της κοσμετολογίας προς τον σύγχρονο, απαιτητικό καταναλωτή. Είναι γέννημα θρέμμα της Αθωνικής κληρονομιάς.

 

Η ομάδα μας, αναφέρουν, αποτελείται από μελετητές, ερευνητές, ιατρούς, γεωπόνους, νέους ανθρώπους γεμάτους όρεξη που σε συνδυασμό με τη επιστημονική τους κατάρτιση αναπτύσσει την ιδέα της:

«Βλέποντας την παγκόσμια τάση για βιολογικά και φυσικά προϊόντα σκεφτήκαμε την αναβίωση και συνέχιση της μοναστικής κληρονομιάς.

Μέσα από ένα αγνό και καθαρό περιβάλλον, με τη βοήθεια της σημερινής επιστήμης – τεχνολογίας – τεχνογνωσίας παρασκευάζουμε προϊόντα μοναδικά όσο και οι συνταγές τους».

Στις βιβλιοθήκες του Αγίου Ορους βρίσκεται συσσωρευμένη γνώση από την αρχαιότητα. Μέσα από αυθεντικούς χειρόγραφους κώδικες του Ιπποκράτη, του Ασκληπιού, του Γαληνού και άλλων, της βυζαντινής περιόδου, συναντά κανείς μοναδικές συνταγές και περιγραφές για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων.

«Η εταιρείας μας λοιπόν αναδεικνύει όλη αυτήν την γνώση. Μέσα από την έρευνα, βασισμένοι στην σύγχρονη τεχνολογία και την επιστήμη δημιουργούμε νέα βιολογικά & φυσικά προϊόντα για την ωφέλεια του κόσμου σε διεθνές επίπεδο» σημειώνουν τα στελέχη της «Eucosmia», προσθέτοντας:.

«Στο έργο αυτό μας έχουν βοηθήσει οι συνεργασίες μας με τα Ελληνικά πανεπιστήμια Πατρών , Λάρισας, Θεσσαλονίκης, αλλά και το Ιταλικό πανεπιστήμιο Viterbo».

Η σειρά των προϊόντων ονομάστηκε «Δόκιμον»

Οταν η αρχαία γνώση του Ιπποκράτη συναντά τη σύγχρονη τεχνογνωσία, το αποτέλεσμα είναι «Δόκιμον».

Κατά τη μελέτη των αυθεντικών χειρόγραφων συνταγών του αρχαίου ιατρού Ιπποκράτη, εξηγούν από την«Eucosmia», συναντήσαμε αναγραφόμενο με κόκκινα γράμματα «Του Ιπποκράτους δόκιμον και αψευδέστατον», που σημαίνει ότι η συνταγή ήταν δοκιμασμένη και πετυχημένη.

Οι συνταγές και τα ιάματα «Δόκιμον» βασίζονται σε βιολογικά βότανα.

Τα προϊόντα είναι αγνά και φυσικά με ποσοστό 96-100% πιστοποιημένα, γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ.

Η σειρά «Δόκιμον» περιλαμβάνει 35 κωδικούς στις εξής κατηγορίες:

1) Κρέμες φαρμακευτικής Κοσμετολογίας

2) Κηραλοιφές

3) Κρέμες Προσώπου & Χεριών

4) Σαμπουάν και Μαλακτικά

5) Αρώματα Βοτάνων

Στρατηγικές συνεργασίες της«Eucosmia» με επιχειρήσεις εδραιωμένες στον χώρο και με διεθνή παρουσία, έχουν ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσονται δυναμικά, με σημαντικά αποτελέσματα.

Για την Ελλάδα υπάρχει ήδη συνεργασία με την Galenica, με στόχο την παρουσία των προϊόντων σε όλα τα φαρμακεία της Ελλάδος. Εχουν επίσης ήδη προχωρήσει αντίστοιχες συνεργασίες σε Αυστραλία, Ρουμανία, Κίνα, Κύπρο, Γαλλία, Ρωσία και από την εταιρεία ελπίζουν σύντομα «να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο».

Τα προϊόντα μας, μπορείτε να τα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.eucosmia.com.