Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αυτές είναι οι τροφές που καταπολεμούν το Κρυολόγημα & τις κοινές Ιώσεις!



Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, οπότε ας ετοιμαστούμε να υποδεχτούμε τον παλαιότερο εχθρό της ανθρωπότητας – το κοινό κρυολόγημα!

Εννοείται, ότι το κοινό κρυολόγημα μπορεί να μας χτυπήσει οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, αλλά συνήθως είμαστε πιο ευάλωτοι κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ας δούμε λοιπόν 10 τροφές που μπορούμε να καταναλώνουμε για την καταπολέμηση και την αποφυγή του κοινού κρυολογήματος!

Σούπερ τροφή #1: Τσάι με μέλι!

Το τσάι με μέλι είναι ένα πανίσχυρο αντιβακτηριδιακό και αντιιικό, χάρη στο μέλι και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού. Στην πραγματικότητα, το ρόφημα αυτό είναι δύο σούπερ τροφές σε μια! Αυτό το ζεστό ρίοφημα κυκλοφορεί στον οργανισμό και τον γεμίζει με όλα τα θρεπτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά που απελευθερώνουν το πράσινο τσάι και το μέλι, οπότε πίνοντας ενυδατώνετε και τον οργανισμό σας. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε ακατέργαστο αντί για επεξεργασμένο μέλι.

Σούπερ τροφή #2: Σκόρδο!

Εάν μπορείτε να αντέξετε και να διαχειριστείτε τη μυρωδιά του σκόρδου, ίσως με κάποια αποσμητικά για δροσερή αναπνοή, κάντε το βήμα και προσθέστε το σκόρδο στην κορυφή της τροφικής πυραμίδας για την καταπολέμηση των ιώσεων. Το σκόρδο είναι γνωστό ότι είναι πλούσιο σε αντι-ιικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητεςκαι έχει χρησιμοποιηθεί από πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση ασθενειών εκατοντάδες χρόνια τώρα.

Σούπερ τροφή #3: Βρώμη!

Ο κατάλογος με τα οφέλη της βρώμης δεν έχει τελειωμό, έτσι δεν είναι; Η βρώμη είναι γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και μια ουσία που ονομάζεται β-γλυκάνη, η οποία είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σούπερ τροφή #4: Κόκκινη πιπεριά!

Μία πιπεριά μας παρέχει όλη τη ΣΗΠ βιταμίνης C για άνδρες και γυναίκες. Η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη του κρυολογήματος. Οι πιπεριές είναι επίσης γεμάτες από άλλα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα, χρήσιμα για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σούπερ τροφή #5: Γιαούρτι!

Δεν είναι όλα τα βακτήρια βλαβερά. Στην πραγματικότητα, όλα τα βακτήρια που ζουν στο έντερο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία σας. Ας τα διατηρήσουμε ευχαριστημένα καταναλώνοντας γιαούρτι και παρόμοια προϊόντα όπως το κεφίρ. Όταν η χλωρίδα του εντέρου μας είναι ευτυχισμένη και υγιής, μας προσφέρει ένα πολύ σημαντικό όφελος, δηλαδή ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Σούπερ τροφή #6: Μανιτάρια!

Πολλοί άνθρωποι περιφρονούν τα μανιτάρια, ίσως επειδή δεν είναι και το πιο ελκυστικό φαγητό. Ωστόσο, είναι γεμάτο β-γλυκάνη που περιέχει και η βρώμη που είδαμε πιο πάνω. Είναι επίσης γνωστό ότι έχουν ισχυρές αντι-ιικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Προσθέστε τα όμορφα και τρυφερά μανιταράκια σε σούπες ή σαλάτες και κρατήστε τις ιώσεις μακριά!

Loading... Σούπερ τροφή #7: Σπόροι κολοκύθας!

Οι σπόροι κολοκύθας αρχίζουν ξαφνικά να παίρνουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω του οφέλους που παρέχουν στην υγεία. Οι σπόροι κολοκύθας είναι γεμάτοι ψευδάργυρο, ένα μέταλλο που βοηθά στην καταπολέμηση της λοίμωξης και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορείτε να τους καταναλώσετε ψημένους σε σαλάτες ή σε άλλα γεύματα. Θα σας εκπλήξει το γεγονός ότι ταιριάζουν απίστευτα με πολλά διαφορετικά πιάτα!

Σούπερ τροφή #8: (Κοτό)σουπα!

Η σούπα γενικά είναι ένα υπέροχο γεύμα, ενώ παράλληλα μας προφυλάσσει από τα κρυολογήματα. Παράλληλα, βοηθά στην ανακούφιση από την ίωση! Το νερό και ο ζωμός κρατάνε όλα τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν όλα τα συστατικά της σούπας. Άρα, υπάρχει σοβαρός λόγος που η γιαγιά πάντα μας έφτιαχνε κοτόσουπα όταν μια ίωση μας έριχνε στο κρεβάτι. Το κοτόπουλο απελευθερώνει ένα αμινοξύ που είναι γνωστό ότι χαλαρώνει τη βλέννα στους πνεύμονες και τους αεραγωγούς.

Σούπερ τροφή #9: Γλυκοπατάτα!

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε β-καροτίνη. Όσο πιο σκούρο το χρώμα τους, τόσο το καλύτερο. Ο οργανισμός μας μετατρέπει τη β-καροτίνη σε πολύτιμες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Α, η οποία βοηθάει στη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος και της σωστής λειτουργίας του οργανισμού.

Σούπερ τροφή #10: Μύρτιλλα!

Μερικές φορές τα μύρτιλλα ενδεχομένως να είναι ακριβά και δυσεύρετα, αλλά σίγουρα η κατανάλωση αξίζει τον κόπο. Τα μύρτιλλα παρέχουν τεράστια δόση αντιοξειδωτικών και θρεπτικών ουσιών που καταπολεμούν την ασθένεια πολύ πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με σχεδόν οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο. Είναι επίσης γνωστά για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.

Οπότε, αντί να οπλιστούμε μόνο με αντιβηχικά και παστίλιες για τον λαιμό, ας ετοιμάσουμε μια λίστα με ένα σούπερ αντιμικροβιακό μενού, κάνοντας μια γερή επιδρομή στο τοπικό παντοπωλείο. Έτσι συνδυάζουμε τις γαστρονομικές μας επιθυμίες με την θωράκιση του οργανισμού μας!

Και καλό μας χειμώνα!