Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021 -
Μέτριο

8 °C

Σήμερα, 8. Δεκεμβρίου 2021

Αλήθιες και μύθοι περί συνδεσης κινητού τηλεφώνου με καρκίνοΝέα έρευνα από την Αυστραλία, αποκαλύπτει αν τελικά τα κινητά τηλέφωνα είναι υπεύθυνοι για τις καρκινογεννέσεις.

Ερευνητές του University of Sydney δεν παρατήρησαν αύξηση των όγκων, στην Αυστραλία, παρά την ευρεία χρήση των συσκευών.

Υπήρχαν σημαντικές αυξήσεις στα περιστατικά καρκίνου του εγκεφάλου σε ανθρώπους ηλικίας 70 ετών και άνω, δήλωσαν ερευνητές.

Η αύξηση των περιστατικών στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα άρχισε από το 1982 πριν την εισαγωγή των κινητών τηλεφώνων το 1987 και επομένως δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί από αυτή. Η πιο πιθανή εξήγηση για την αύξηση στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μεγαλύτερης ηλικίας ήταν η βελτιωμένη διάγνωση.

Ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ περιστατικών- ανάλογα με την ηλικία και το φύλο- 19.858 αντρών και 14.222 γυναικών που διαγνώστηκαν με καρκίνο στον εγκέφαλο μεταξύ 1982-2012, και στοιχείων χρήσης κινητών τηλεφώνων από το 1987-2012.

Ο Simon Chapman, του University of Sydney, δήλωσε ότι τα κινητά τηλέφωνα παράγουν μη ιονίζουσα ακτινοβολία που είναι χαμηλή ενέργεια, αρκετή μόνο για να διεγείρει τα ηλεκτρόνια ώστε να ζεσταίνονται.