Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ωμή αστυνομική βία στις ΗΠΑ: Κάνουν 10 ηλεκτροσόκ σε άοπλο άντρα για να τον συλλάβουν

Ένα σοκαριστικό βίντεο αναίτιας αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ δόθηκε στην δημοσιότητα. Εκεί, δύο αστυνομικοί, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σκληρότητα κάνουν δέκα φορές ηλεκτροσόκ με όπλο τίζερ σε έναν άοπλο άντρα, την ώρα που τον συλλαμβάνουν. 

Το περιστατικό έγινε στο Τενεσί, τον περασμένο Ιανουάριο, όμως το υλικό δόθηκε τώρα στην δημοσιότητα, καθώς εκδικάζεται η μήνυση που κατέθεσε εις βάρος των οργάνων της τάξης το θύμα.

Ο 31χρονος Πολ Μπράντς, καθόταν χωρίς την μπλούζα του πάνω σε έναν πυροσβεστικό κρουνό στην άκρη του δρόμου, όταν σταμάτησαν μπροστά του οι αστυνομικοί.

Ένας από αυτούς ισχυρίστηκε ότι ο άντρας δεν συνεργαζόταν σε όσα του έλεγαν και έδειχνε να μην καταλαβαίνει. Εκείνος τους είπε πως έχει πάρει «μερικές βιταμίνες και Mucinex».

Το διάρκειας πέντε λεπτών υλικό που τραβήχτηκε από τις κάμερες που έχουν στις στολές τους οι αστυνομικοί ξεκινά την ώρα που ένας από τους δύο ζητά από τον Μπράντς να βάλει τα χέρια του πίσω από την πλάτη του ώστε να του περάσει χειροπέδες.

Εκείνος υπακούει αλλά οι χειροπέδες φαίνεται σαν να κόλλησαν και ο αστυνομικός ακούγεται να του λέει «χαλάρωσε λίγο, φίλε». Ενώ παλεύει με τις χειροπέδες, ο άλλος αστυνομικός του κολλάει το κεφάλι στο αυτοκίνητο, ενώ ο πρώτος του λέει: «Τώρα θα νιώσεις μια έκπληξη» και τον χτυπά με το τίζερ, διοχετεύοντάς του 50.000 βολτ, γεγονός που τον πέταξε στο έδαφος και μάλιστα με το κεφάλι!

Ενώ ο Μπραντς κυλιέται στο έδαφος σφαδάζοντας, ο ίδιος αστυνομικός διατάζει τον δεύτερο: «Χτύπα τον»! 

Για τα επόμενα πέντε λεπτά ο 31χρονος δέχεται ακόμα εννιά ηλεκτροσόκ από το τίζερ, κάποια στο στήθος και στο λαιμό.