Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

0 °C

Σήμερα, 28. Ιανουαρίου 2022

βακτηρια



Με αυτό το λάθος η ντουζιέρα γεμίζει με βακτήρια

Μετά από μία δύσκολη ημέρα ένα ντους είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικό και σας ξεκουράζει, όμως ένα συχνό λάθος οδηγεί πάρα πολλά βακτήρια επάνω σας.



NASA: Επιστήμονες «χαρτογράφησαν» για πρώτη φορά μικρόβια και μύκητες που ζουν στον ISS

Έναν ολοκληρωμένο κατάλογο με όλα τα μικρόβια και τους μύκητες που βρέθηκαν στις εσωτερικές επιφάνειες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), όπου σήμερα ζουν έξι αστροναύτες, παρουσίασαν για πρώτη φορά επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).



Κίνδυνος από τα παγάκια που φτιάχνει το ψυγείο – Τι πρέπει να ξέρετε!

Το σύστημα που έχουν πολλά ψυγεία για να παράγουν έτοιμα παγάκια φιλοξενεί πλήθος δυσάρεστων, δυνητικά επικίνδυνων βακτηρίων, όπως διαπίστωσε ένας κορυφαίος οργανισμός δημόσιας υγείας.

Έτσι, τα παγάκια που βγάζουν αυτά τα μηχανήματα και τα οποία χρησιμοποιούν χιλιάδες νοικοκυριά κάθε μέρα, ενδέχεται να είναι επικίνδυνα για την υγεία.



Καμπανάκι ΟΟΣΑ: Ανθεκτικά βακτήρια μπορεί να σκοτώσουν 75.000 Έλληνες μέχρι το 2050

Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι δύο χώρες του ΟΟΣΑ όπου το πρόβλημα της ανθεκτικότητας των μικροβίων στα αντιβιοτικά θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη θνησιμότητα στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του ΟΟΣΑ.

Η έκθεση προβλέπει ότι μεταξύ 2015-2050 θα υπάρξουν στη χώρα μας 69.774 θάνατοι εξαιτίας λοιμώξεων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά.



Τα βακτήρια εξαφανίζουν ό,τι έχει απομείνει από τον Τιτανικό

Τα βακτήρια στα βάθη του ωκεανού εξαφανίζουν ό,τι έχει απομείνει από το ναυάγιο του Τιτανικού. Μία ιδιωτική εταιρεία δηλώνει έτοιμη να οργανώσει επισκέψεις στο κουφάρι -με άλλα λόγια, να πουλήσει εισιτήρια σε όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί «για τελευταία φορά» το βυθισμένο σκαρί- και την ίδια στιγμή, να αποτιμήσει το μέγεθος της φθοράς.



Κρέας: Κίνδυνος για βακτήρια κατά την απόψυξη. Τι να προσέχετε

Πολλές φορές, όταν θέλετε να μαγειρέψετε κρέας, συνειδητοποιείτε πολύ αργά ότι το έχετε ξεχάσει στην κατάψυξη και, ως εκ τούτου, μέχρι να ξεπαγώσει θα περάσουν τόσες ώρες, ώστε αλλάζετε γνώμη και μαγειρεύετε κάτι άλλο.

Υπάρχει ένας πολύ απλός και ασφαλής τρόπος για να ξεπαγώσετε ένα κομμάτι κρέας, χωρίς να προκύψει πρόβλημα από πιθανή ανάπτυξη βακτηρίων.