Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

τρενα



ΟΣΕ για την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων στο ΣΚΑ: «Λειτούργησε η τηλεδιοίκηση»

Ο ΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το περιστατικό που έγινε στις 23 Δεκεμβρίου 2023, με παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).



Απεργία στους γαλλικούς σιδηροδρόμους προκαλεί σοβαρά προβλήματα

Μια απεργία των ελεγκτών σιδηροδρόμων στη Γαλλία προκαλεί σήμερα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων. Η απεργία αναμένεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο, εν μέσω των χειμερινών διακοπών, παρότι θα διατηρηθούν τα δρομολόγια των τρένων με προορισμό τα θέρετρα για σκι.



Πρώην πρόεδρος ΡΑΕ για Τέμπη: «Εάν δούλευαν τα συστήματα ασφαλείας θα είχε εκμηδενιστεί ο κίνδυνος ατυχήματος»

Ο πρώην πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (2011-2016), Βασίλειος Τσιαμαντής, καταθέτοντας σήμερα Πέμπτη (18/1) στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη, τόνισε μεταξύ άλλων πως «εάν δούλευαν τα συστήματα ασφαλείας θα είχε εκμηδενιστεί ο κίνδυνος ατυχήματος».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:



Ισπανία: Tρένα συγκρούστηκαν μετά από ανθρώπινο λάθος – Τραυματίστηκαν 13 άτομα

Δύο τρένα ,που μετέφεραν συνολικά 253 επιβάτες, συγκρούστηκαν στη νότια Ισπανία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άτομα, ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Diario Sur τTrόταν συγκρούστηκαν πλευρικά το Σάββατο κοντά στο χωριό Ελ Τσόρο, βόρεια της Μάλαγα.



Στις 22 Μαρτίου επανεκκινούν σταδιακά τα τρένα - Την 1η Απριλίου το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Επιστροφή των τρένων στις ράγες στις 22 Μαρτίου.

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων παρουσίασε ο μεταβατικός Υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.



Κίνα: Πτήσεις και δρομολόγια τρένων ακυρώνονται στα ανατολικά, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Μούιφα

Η Κίνα εξέδωσε την υψηλότερη προειδοποίηση για τροπικό κυκλώνα σήμερα καθώς ο τυφώνας Μούιφα πλησιάζει τις πυνκοκατοικημένες περιοχές στο δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ, με τη Σανγκάη και άλλες πόλεις να ακυρώνουν πτήσεις και δρομολόγια τρένων και να αναστέλλουν τη λειτουργία λιμένων.