Πέμπτη 05 Αυγούστου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

38 °C

Σήμερα, 5. Αυγούστου 2021

WeChat: Επίδειξη τατουάζ και μπικίνι στις 70 «παρανομίες» που τιμωρεί η ΚίναΗ κινεζική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων WeChat δημοσίευσε μια λίστα δραστηριοτήτων και «παραβιάσεων» που απαγορεύει σε μια προσπάθεια να καθαρίσει την υπηρεσία livestreaming, συμπεριλαμβανομένων των «άσεμνων» nose-picking και spanking.

Το WeChat, που ανήκει στην Tencent Holdings, χρησιμοποιείται στην Κίνα από περίπου 1 δισεκατομμύριο άτομα για τα πάντα, από την αποστολή άμεσων μηνυμάτων έως την παραγγελία πίτσας. Το δημοφιλές «Channels», που κυκλοφόρησε το 2020, επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν και να παρακολουθούν ζωντανές μεταδόσεις.


REUTERS/BARRY HUANG 
 

Η Κίνα ρυθμίζει το Ίντερνετ και γίνεται όλο και πιο αυστηρή σε περιεχόμενο που είναι πολιτικά ή κοινωνικά ευαίσθητο. Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα, το κέντρο ασφαλείας της WeChat περιέγραψε λεπτομερώς περισσότερες από 70 «κοινές παραβιάσεις» που είχαν ανακαλυφθεί κατά την καθημερινή παρακολούθηση της υπηρεσίας livestreaming και προέτρεψε τους οικοδεσπότες να δώσουν προσοχή στους κανόνες για να αποφύγουν την τιμωρία.

Μεταξύ των «άσεμνων» δραστηριοτήτων που απαγορεύονται περιλαμβάνονται η τοποθέτηση εσώρουχων στο κεφάλι κάποιου και η εστίαση του φακού της κάμερας σε ευαίσθητα μέρη του σώματος, όπως το στήθος ή οι γλουτοί.


 
 

Η επίδειξη τατουάζ, η χρήση σεντονιού και παπλώματος ως σκηνικό και γυναίκες που μεταδίδουν ενώ φορούν μόνο εσώρουχα ή μπικίνι ή είναι τυλιγμένες σε πετσέτα μπάνιου, αναφέρθηκαν επίσης ως παραβιάσεις.

Άλλα αδικήματα περιλαμβάνουν τη συζήτηση πολιτικά ευαίσθητων θεμάτων, την προώθηση δραστηριοτήτων τζόγου και τη μετάδοση από χώρους ακατάλληλους για ανηλίκους όπως μπαρ, νυχτερινά κέντρα και αίθουσες μασάζ.

Τυχόν παραβιάσεις κατά το livestreaming θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων στο κανάλι και στον οικοδεσπότη του, δήλωσε η ομάδα ασφαλείας WeChat.