Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023 -

Twitter: Μήνυμα-σοκ ζητά να αρχίσουν από σήμερα οι απολύσεις – Ενημερώστε τους εργαζόμενους«Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή»: αυτό αναφέρει εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της νέας διεύθυνσης της εταιρείας Twitter Inc προς τους εργαζόμενους.

Επιβεβαιώνονται οι φήμες

Το μήνυμα περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν αφότου αγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Ιλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, πριν μια εβδομάδα.

Το μήνυμα αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θ’ ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι απ’ αυτούς θα απολυθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αποζημίωση δύο μισθών

Πηγές ανέφεραν χθες Πέμπτη ότι ο Μασκ σκοπεύει, ακόμη, να καταργήσει την πολιτική της εξ αποστάσεως εργασίας από οπουδήποτε, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να δίνουν αναφορά στα γραφεία, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Ο δισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης της Twitter και οι σύμβουλοί του εξέτασαν διάφορα σενάρια για περικοπές θέσεων εργασίας και άλλες αλλαγές πολιτικής στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, και δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αριθμός των εργαζομένων που θα απολυθούν ν’ αλλάξει.

Ενα από τα σενάρια σε σχέση με τις αποζημιώσεις που θα λάβουν όσοι απολυθούν, προβλέπει την καταβολή δύο μισθών.