Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συμβατό με το iOS της Apple το Android Wear της Google



Oι χρήστες «έξυπνων ρολογιών» με Android θα είναι σε θέση για πρώτη φορά να συνδέονται με iPhones, καθώς ηGoogle ανακοίνωσε ότι το Android Wear, το λειτουργικό της για wearables, θα είναι συμβατό με το iOS.

Η κίνηση αυτή ανακοινώθηκε από την εταιρεία μέσω του επίσημου blog της, και αναμένεται να διευρύνει σημαντικά την αγορά για τις συσκευές αυτές- απειλώντας παράλληλα το αντίπαλον δέος, Apple Watch.

Η ανακοίνωση έγινε στην πρεμιέρα της τεχνολογικής έκθεσης Ifa στο Βερολίνο, όπου αναμένεται να αποκαλυφθεί σειρά νέων smartwatch. Όπως υπογραμμίζεται, όλα τα μελλοντικά Android Wear ρολόγια θα υποστηρίζουν iOS, με πρώτο το LG Watch Urbane. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν η συμβατότητα αυτή θα επεκταθεί και σε άλλα, υπάρχοντα Android smartwatches.

Στις δυνατότητες που θα παρέχονται σε έναν χρήστη iPhone περιλαμβάνονται η δυνατότητα προβολής μηνυμάτων και ενημερώσεων, λήψη τηλεφωνικών κλήσεων, παρακολούθηση της φυσικής δραστηριότητας και του χτύπου της καρδιάς, αναζητήσεις στο Google κ.α.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα του The Verge, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να τρέχουν το πλήρες εύρος από «τρίτες» εφαρμογές, σαν να είχαν δηλαδή τηλέφωνο με Android.

Στο πλαίσιο της Ifa αναμένεται να παρουσιαστεί σειρά από νέα ρολόγια, από εταιρείες όπως η Huawei, η Motorola, η Asus και η LG.