Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στην Ελλάδα η Lamborghini των 3 εκατομμυρίων ευρώ



Την έμμεση πληροφορία και τις πρώτες της φωτογραφίες δημοσίευσε η Ελληνική αντιπροσωπεία της Lamborghini στην σελίδα της στο Instagram.

Το εντυπωσιακό supercar κινείται από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5 λίτρων V12 που χρησιμοποιείται επίσης και στην SVJ. Το μοναδικό στην Sian είναι πως συνοδεύεται από ένα 48-volt ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο προσθέτει επιπλέον 34 ίππους, συνολικά δηλαδή 830 PS. Αυτοί οι εντυπωσιακοί αριθμοί μετατρέπουν τη νέα Sian στην πιο ισχυρή Lamborghini παραγωγής από καταβολής της, παίρνοντας ουσιαστικά το στέμμα από την SVJ των 770 ίππων.

Η ισχύς μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων με διάφορα προσαρμοστικά χαρακτηριστικά, ανάλογα πάντα με τον τρόπο οδήγησης. Συνδυάζεται επίσης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης αλλά και μηχανικό μπλοκέ πίσω διαφορικό. Ενώ η ισχύς αυξήθηκε σε σύγκριση με την SVJ, το 0-100 km/h παρέμεινε στα 2,8 δεύτερα, η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350 km/h.

Η Sian δανείζεται πολλά στοιχεία από την Terzo Millennio. Παρόλο που προφανώς δεν είναι τόσο «δραματική». Αν αναρωτιέστε ακόμη για τα logo «63» στα μικρά πτερύγια από ανθρακονήματα στο πίσω μέρος, αυτά αποκαλύπτουν τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα κατασκευάσει συνολικά η Lamborghini. Μόλις 63 τυχεροί πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν τη Sian με τιμή εκκίνησης τα 3,6 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός μάλιστα που θα τους επιτρέψει να εξατομικεύσουν τα αυτοκίνητά τους μέσω του προγράμματος προσαρμογής στο εργοστάσιο της εταιρείας.