Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Ποιο είναι το δημοφιλέστερο emoji;



Σπανίως γράφουμε πλέον ένα κείμενο χωρίς να βάλουμε τη χαρακτηριστική πινελιά ενός… emoji [σύνθετη λέξη που προέρχεται από την Ιαπωνία και συντίθεται από το e (εικόνα) και moji (χαρακτήρας) σύμφωνα με τη Wikipedia].

Στο σημείο, λοιπόν αυτό έρχεται η γνωστή πολυεθνική εταιρεία ή αλλιώς Apple να μας αποκαλύψει ένα από τα πιο… επτασφράγιστα μυστικά της δίνοντας απάντηση στο ερώτημα «Ποιο είναι το δημοφιλέστερο emoji των χρηστών Mac και του λογισμικού iOS;» Και όπως έδειξε η τεχνική Count-Min Sketch, αυτό δεν είναι άλλο από τη φατσούλα που…κλαίει από τα γέλια(!).

 

Στις επόμενες θέσεις ακολουθεί το σύμβολο της χαρακτηριστικής κόκκινης καρδιάς, η φατσούλα που κλαίει, το προσωπάκι με τις καρδιές στη θέση των ματιών, το αντίστοιχο που φιλάει μια καρδιά, έπεται εκείνο που περιστρέφει τα μάτια, η νεκροκεφαλή, εκείνο που κοκκινίζει από ντροπή, το κακοδιάθετο με το ανοιχτό στόμα και στην 10η θέση βρίσκεται η γνωστή σκεπτόμενη φατσούλα με το δάχτυλο κάτω από το πηγούνι.

Σημείωση: Νικητής το emoji που κλαίει από τα γέλια. Μακάρι και στην πραγματικότητα εκτός διαδικτύου, να βρίσκαμε καθημερινά λόγους να κλαίμε από χαρά και όχι από δυστυχία