Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Και το Facebook στο παιχνίδι των συναλλαγών μέσω κινητού τηλεφώνου



Τα σχέδια αξιοποίησης του Facebook Messenger σε απευθείας χρηματικές συναλλαγές αποκαλύπτει η δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με κάποιες κρυμμένες δυνατότητες της εφαρμογής στο iOS.
Οπως φαίνεται, το δημοφιλέστερο social media δεν σκοπεύει να μείνει έξω από το παιχνίδι χρήσης του smartphone και ως ψηφιακού πορτοφολιού. Η προοπτική που θέλει το κινητό τηλέφωνο να αντικαθιστά στο άμεσο μέλλον μετρητά και κάρτες έχει κινητοποιήσει όλους τους μεγάλους παίκτες. Ετσι, μετά την Apple, που μαζί με τα νέα iPhones ανακοίνωσε πριν από μερικές εβδομάδες τα σχέδια της για το Apple Pay, μια προσεκτικότερη ματιά σε κάμποσες αράδες κώδικα του Messenger επιβεβαίωσε τις προβλέψεις πως και το Facebook κινείται (από καιρό) προς την ίδια κατεύθυνση.

«Με το Messenger μπορείτε να στείλετε χρήματα ακριβώς όπως και μια φωτογραφία», εξήγησε ο Αντριου Οντ, ερευνητής σε θέματα ασφαλείας από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Είναι εκείνος που ανακάλυψε την υπηρεσία θαμμένη στην τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής για το iOS της Apple.

«Δεν χρειάζεται καν να συνδέσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό», είπε.

Οπως προκύπτει, υπάρχει η πρόβλεψη για την προσθήκη πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών στον λογαριασμό κάθε χρήστη, μαζί με τη δυνατότητα αποστολής χρημάτων σε φίλους του μέσω μηνυμάτων. Επίσης, για την προστασία των συναλλαγών προβλέπεται η χρήση κωδικού ασφαλείας (PIN).

Σήμερα, η ενεργοποίηση σχετικών εφαρμογών (όπως για παράδειγμα το Tap "n Pay της Alpha Bank) επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών από το smartphone σε τερματικά (POS) με δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας μέσω NFC.