Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ένας νέος ιός «ντελιβεράς» κυκλοφορεί μέσω Bluetooth



Μια φίρμα ειδικών στην ηλεκτρονική ασφάλεια έχει εκδώσει μια προειδοποίηση για έναν ιό που εξαπλώνεται μέσα από κάθε μα κάθε γκατζετάκι του κόσμου που συνδέεται με Bluetooth.

Και βέβαια δεν πρέπει να τον κατεβάσεις ως κακόβουλο αρχείο ή από κάποια ύποπτη ιστοσελίδα, καθώς το μόνο που χρειάζεται από σένα είναι να έχεις ανοιχτό το Bluetooth σου. Καλωσορίσατε στην επικράτεια του BlueBorne!

Με το Bluetooth ανοιχτό, ο χάκερ αποκτά πρόσβαση στη συσκευή κάνοντας μετά ό,τι θέλει. Σε επαγγελματικό μάλιστα επίπεδο, το πράγμα γίνεται σαφώς τρομακτικότερο, καθώς εκεί διακυβεύονται μεγάλα ποσά και ακόμα πιο ευαίσθητες πληροφορίες.

Ο νέος ιός ανακαλύφθηκε από την εταιρία ασφαλείας Armis, η οποία έφτιαξε και το κατατοπιστικό βιντεάκι που μας λέει πώς ο ιός θα μπορούσε να βλάψει ακόμα και μια ολόκληρη εταιρία.

AP_070125011000

Ο εκπρόσωπος της φίρμας χαρακτήρισε τον ιό «ντελιβερά», καθώς αυτό που κάνει είναι να συνδέεται στις συσκευές και να παραδίδει ύποπτα πακέτα δεδομένων.

Όσο για τον υπεύθυνο στρατηγικής της SecureData, Charl van der Walt, συνέστησε να απενεργοποιούμε πάντα το Bluetooth στο κινητό μας όταν είμαστε σε μέρος με πολύ κόσμο.

Εκτιμάται ότι ο BlueBorne έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί σε 5,3 δισ. συσκευές παγκοσμίως, μη γίνετε λοιπόν ένα από τα θύματά του…