Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τρεις προτάσεις για τις εξορμήσεις του Σεπτεμβρίου



Χωριά και οικισμοί φωλιασμένα στην καταπράσινη φύση ορεινών όγκων ή παραδομένα στην υδάτινη αγκαλιά της θάλασσας, ενδείκνυνται για αναζωογονητικές αποδράσεις που θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Επιλέξτε τον προορισμό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσδοκίες και τις επιθυμίες σας και οργανώστε μια άκρως απολαυστική εκδρομή με έντονο το στοιχείο της φύσης.

Καστάνιτσα, Πάρνωνας

Αρκετά διαφορετική από τα υπόλοιπα χωριά στην Ορεινή Αρκαδία, η Καστάνιτσα είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα Τσακωνοχώρια του νομού. Κάτασπρα πέτρινα σπίτια που φέρνουν στο νου κάποιο αιγιοπελαγίτικο τοπίο, παρά ορεινό χωριό, σκαρφαλωμένα σε μια καταπράσινη πλαγιά του Πάρνωνα, συνθέτουν την πανέμορφη εικόνα του.

Ανακηρυγμένος ως παραδοσιακός και διατηρητέος, ταυτόχρονα, οικισμός βρίσκεται ανάμεσα σε καστανιές (σε αυτές αλλά και στο κάστανο για το οποίο φημίζεται οφείλεται και η ονομασία της), αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της παραδοσιακής, τσακώνικης αρχιτεκτονικής με τα χαρακτηριστικά σπίτια με τις στέγες από σχιστόλιθο.

Λιμένι, Μάνη

Ένας μοναδικής ομορφιάς προορισμός στη Λακωνική Μάνη, το Λιμένι αφήνει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη εντυπωσιασμένο. Εκεί που η τραχιά λακωνική γη συναντά το υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού με την πέτρα να κυριαρχεί παντού δημιουργούν εικόνες που αποτυπώνονται για πάντα στη μνήμη.

Ο παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων, συναντάται περίπου πέντε χιλιόμετρα από την Αρεόπολη και 27 χλμ. από το Γύθειο, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η άγρια ομορφιά του τοπίου με τη συνεχή εναλλαγή χρωμάτων και η αυστηρότητα που χαρακτηρίζει ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη, στα σημεία που σίγουρα θα σας μαγέψουν.

Νταμούχαρη, Πήλιο

Χτισμένη γύρω από ένα μικρό, γραφικό λιμανάκι η Νταμούχαρη αποτελεί το επίνειο του Μουρεσίου, στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου. Ο μικρός οικισμός αποτελεί ιδανική επιλογή για ήρεμες και χαλαρές στιγμές, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον που «αγκαλιάζεται» από τα νερά του Αιγαίου.

Το χωριουδάκι έγινε γνωστό στο παγκόσμιο κοινό όταν κάποια από τα γυρίσματα της περίφημης ταινίας Mamma Mia, με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ, πραγματοποιήθηκαν σε αυτό. Στο βόρειο κόλπο της Νταμούχαρης βρίσκονται ταβερνάκια, γουστόζικα σπίτια και το λιμανάκι (παλαιότερα ήταν το μοναδικό στο ανατολικό Πήλιο) του οικισμού.