Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θυμάρι: Το κυκλαδίτικο όνειρο λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα..



Τo καλοκαίρι δίνει τη σειρά του στο φθινόπωρο, όμως αυτό συμβαίνει μόνο στα «χαρτιά», μιας και ο Σεπτέμβρης μας έδειξε με το καλημέρα πως θα μας χαρίσει πιο ζεστές μέρες και από εκείνες του Αυγούστου.

Αυτό το γεγονός από μόνο του αρκεί για να μας φτιάξει την διάθεση, αν συνδυαστεί όμως και με μια ωραία ημερήσια εκδρομή, δεν θα είναι πολύ καλύτερο;

friendshipiseverything.gr: Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Μια από τις πιο όμορφες και γραφικές περιοχές κοντά στην Αττική, η οποία ενδείκνυται για ημερήσιες εξορμήσεις ή ακόμα και για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου είναι το Θυμάρι.

Το μέρος αυτό θυμίζει κυκλαδίτικο νησί, γεγονός που το τοποθετεί πολύ ψηλά στη λίστα των πιο αγαπημένων παραλιών κοντά στην Αττική.

Θυμάρι: Το κυκλαδίτικο όνειρο λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα | Έθνος

Ο κοσμοπολίτικος αέρας, το φυσικό τοπίο και παράλληλα η μοναχικότητα που μπορείς να νιώσεις, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη θέα από ψηλά, θα σε μαγέψουν και θα την προτείνεις και στους φίλους σου. Όσο για την παραλία του; Είναι υπέροχη!

Για να βρεις την παραλία Θυμάρι, θα πρέπει να περάσεις την τρύπα του Καραμανλή στην Αγία Μαρίνα καθώς και το Λαγονήσι, τη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο. Η διαδρομή είναι μαγευτική και εύκολη, ενώ οι παραθαλάσσιες περιοχές που θα περάσεις, θα σε κάνουν να επιθυμήσεις επιτακτικά μια βουτιά στα νερά τους.

Θυμάρι: Το κυκλαδίτικο όνειρο λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα | Έθνος

Φτάνοντας στο Θυμάρι θα έχεις την ευκαιρία να δεις τους μικρούς κολπίσκους που ενώνονται και χαρίζουν υπέροχο χρώμα στο νερό, συνθέτοντας πολλές μικρές ακτές. Η μυρωδιά του θυμαριού καθιστά σαφές πως η ονομασία μόνο τυχαία δεν του δόθηκε, ενώ θα παρατηρήσεις πως τα θυμάρια δεν μένουν μόνο στις πλαγιές, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και μέχρι τη θάλασσα.

Στην παραλία υπάρχουν σημεία άκρως οργανωμένα, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar και ντουζιέρες. Οι λάτρεις, όμως, των ελεύθερων και ανοργάνωτων ακτών θα αποζημιωθούν στα υπόλοιπα σημεία της παραλίας. Υπάρχουν μικροί κολπίσκοι που θα σου επιτρέψουν να στρώσεις την πετσέτα σου και στην ουσία να είσαι μόνος με την παρέα σου ή να παίξεις ρακέτες ελεύθερα χωρίς να ενοχλείς τους υπόλοιπους λουόμενους.

Όσο ακόμα «μυρίζει» καλοκαίρι, λοιπόν, ας ανακαλύψουμε κρυφούς προορισμούς και ας γευθούμε τις τελευταίες στιγμές ξεγνοιασιάς για την φετινή σεζόν. Και τι πιο ιδανικό από το Θυμάρι που είναι η επιτομή του κοντινού παραδεισένιου ησυχαστηρίου που χρειαζόμαστε