Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Τέσσερα μέρη για να περάσεις το lockdown



Πήλιο
Στην Τσαγκαράδα, στη Μακρυνίτσα, στις Μηλιές, στη Ζαγορά… Όπου κι αν βρισκόμασταν στα ορεινά χωριά του Πηλίου, θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Θα είχαμε θέα το Αιγαίο, φόντο το βουνό, ενώ η ομίχλη θα έστηνε ένα σκηνικό σαν από ταινία θρίλερ, το οποίο θα απολαμβάναμε με κουβέρτα και τζάκι από το παράθυρο. Αν μη τι άλλο, το Πήλιο είναι από τα μέρη που λατρεύεις να τα θαυμάζεις και από το παράθυρό σου και που σίγουρα η καραντίνα θα είχε άλλο feeling.

Γαλαξίδι
Αν ήμασταν στο Γαλαξιδι σε καραντίνα, θα είχαμε κοντά τη θάλασσα για το «6» μας και θα βλέπαμε όλα αυτά τα παραδοσιακά του χρώματα, τα αρχοντικά και τα λιθόστρωτα δρομάκια, ντυμένα με φθινοπωρινό/χειμερινό χρώμα. Το περπάτημα εκεί, μέσα στα καντούνια, θα μας πήγαινε ταξίδι στο χρόνο, σε μια εποχή που ο Covid-19 θα ήταν μόνο σενάριο σε ταινία.

Λίμνη Πλαστήρα
Υπάρχει πιο όμορφο τοπίο αυτή την εποχή από τη χειμωνιάτικη φύση και την ομίχλη γύρω από την πανέμορφη αυτή τεχνητή λίμνη; Αν η καραντίνα μας είχε βρει εκεί, θα στέλναμε 6 για να κάνουμε σωματική άσκηση στα δρομάκια κάποιου από τα πανέμορφα γραφικά χωριά, όπως το Νεοχώρι, την Κερασιά, τα Καλύβια και το Κρυονέρι, με θέα τη λίμνη. Κι αμέσως μετά θα επιστρέφαμε στο τζάκι, σε κάποιον από τους χειμωνιάτικους ξενώνες, για να ψήσουμε κάστανα και να νιώσουμε τον χειμώνα σαν σε παραμύθι -κατά προτίμηση με happy ending.

Αρεόπολη
Φανταστείτε η μετακίνησή σας για σωματική άσκηση να γινόταν στα πέτρινα δρομάκια της παραμυθένιας Αρεόπολης, που τώρα θα μοιάζει σίγουρα σαν πόλη-φάντασμα. Εκτός του ότι θα νιώθατε πιο ασφαλείς, το φόντο σας θα ήταν η αγριάδα της Λακωνικής Μάνης, που μάλλον ταιριάζει στην εποχή.