Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σύβοτα Θεσπρωτίας: Η Καραϊβική της Ελλάδας



Τα τελευταία χρόνια η φήμη του έχει εκτοξευτεί! Και όχι τυχαία, αφού τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό!

Συγκεκριμένα, είναι παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας με τον οικισμό να είναι χτισμένο σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος.

Ξακουστά για τις παραλίες και τα υπέροχα νερά, μην παραλείψεις να επισκεφθείς τη Μικρή και Μεγάλη Άμμο, τη Ζάβια, το Μεγάλο Στάφο, τη Πλαταριά και τη Μπέλλα Βράκα. Η τελευταία, μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η ιδανικότερη επιλογή, βρίσκεται στην ουσία στο νησάκι Μουρτεμένο ενώ περνάς στο νησί διασχίζοντας την θάλασσα με τα πόδια, όπου το νερό φτάνει μέχρι το γόνατο.

Μία, επίσης, όμορφη παραλία των Συβότων είναι και η πισίνα, που πήρε το όνομά της λόγω των καθαρών της νερών. Αν θες να απομακρυνθείς από το κέντρο του χωριού, επέλεξε τη ΔΕΗ.

Η μοναδικότητα των παραλιών συμπληρώνεται από τη γραφικότητα του οικισμού. Τα πλακόστρωτα δρομάκια του στολίζονται σε σημεία από μερικά γραφικά σπιτάκια, και η παραλιακή περαντζάδα θα σε κάνει να ξεχάσεις τη ρουτίνα και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η διαμονή σου είναι σίγουρα εξασφαλισμένη με ξενοδοχειακές μονάδες να εμφανίζονται η μία μετά την άλλη και να εξυπηρετούν και τους πιο απαιτητικούς. Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, τα Σύβοτα αποτελούν και πάλι μοναδικό προορισμό. Δοκίμασε το ελαιόλαδο της περιοχής, φημισμένο για την ποιότητα του καθώς είναι παρθένο χωρίς αναμίξεις με άλλα συστατικά καθώς και φασκόμηλο, ρίγανη, μέλι και χαμομήλι.

Ταυτόχρονα, τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου είναι ιδανικά και για τους μερακλήδες, εφόσον κάποιος μπορεί να βρει γνήσιο τσίπουρο και κρασί που παράγονται με τον παραδοσιακό τρόπο από ντόπιο τρύγο.