Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 -

Σεργιάνι στην μαγευτική ΤήνοΕίναι γνωστό ως το νησί της Παναγίας, λόγω του Ναού της Παναγίας Ευαγγελίστριας, με πλήθος πιστών από όλο τον κόσμο να συρρέει για προσκύνημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Τήνος ενδείκνυται μόνο για θρησκευτικό τουρισμό.
Οι ακρογιαλιές της, τα γραφικά της στενά, το κυκλαδίτικο μοτίβο και η καλοκαιρινή της ζωντάνια αρκούν για να προσελκύσουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο.

 

Το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων μετά τη Νάξο, την Άνδρο και την Πάρο μπορεί να εντυπωσιάζει τον τουρίστα με τον μεγαλοπρεπή ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου να δεσπόζει σε ένα λόφο στη Χώρα, όσο όμως προχωρά κανείς προς τα ενδότερα της χώρας και του νησιού, αλλά και την εντυπωσιακή ακτογραμμή του, δεν ξέρει τι να πρωτοθαυμάσει.

Γιατί ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron ξοδεύει 26.000 ευρώ για μακιγιάζ;

Το νησί διαθέτει δεκάδες όμορφες παραλίες, με άμμο στην πλειοψηφία τους, άλλες οργανωμένες και άλλες πιο ήσυχες, με την παραλία της Παχιάς Άμμου να είναι μια από τις καλύτερες του νησιού, ενώ και οι οικισμοί του αρκούν για να γεμίσουν τις ημέρες σε όσους θέλουν να το εξερευνήσουν.

Τα περισσότερα χωριά της Τήνου είναι ορεινά, με πυκνή βλάστηση και παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, γραφικά δρομάκια, ενδιαφέροντα μουσεία και γραφικές γωνιές, όπου θα συναντήσετε φιλόξενους αυθεντικούς κατοίκους.

Ο Πύργος, το Χωριό Αγάπη που είναι και από τα πιο παλιά του νησιού, ο Βώλακας σε ένα μοναδικό τοπίο στον κόσμο ως προς την εδαφολογική του μορφή, με διάσπαρτους στρογγυλούς βράχους και ο οικισμός Κιόνια είναι μερικά μόνο από αυτά που σίγουρα θα βρεθούν στο δρόμο σας, αν θέλετε πραγματικά να γνωρίσετε το νησί.

Όπως κάθε καλοκαίρι, η Τήνος έβαλε και φέτος τα… καλά της και υποδέχτηκε τον κόσμο που την αγαπά, αλλά και όσους τη γνώρισαν για πρώτη φορά. Και οι ημέρες του καλοκαιριού κύλησαν κάπως έτσι…