Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

τηνος



«Το Δάκρυ της Παναγίας» στον αύλειο χώρο της Μεγαλόχαρης στην Τήνο στις 9 Αυγούστου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η θεατρική παράσταση «Το Δάκρυ της Παναγίας ένας ύμνος για την Σμύρνη» ταξιδεύει στην Τήνο, την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 21:00, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Εύρεση της Πάνσεπτου Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Πρόκειται για μια καθηλωτική παράσταση, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, σε κείμενο του συγγραφέα Θανάση Ν.



Τήνος: Φωτορεπορτάζ από τη λιτάνευση της Ευαγγελίστριας – 201 χρόνια από το όραμα της Οσίας Πελαγίας και την εύρεση της εικόνας

Με λαμπρότητα εορτάζει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου τη συμπλήρωση 201 ετών από το όραμα της Οσίας Πελαγίας που οδήγησε στην εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας.



199 Χρόνια από την Εύρεση της Αγίας Εικόνος της Παναγίας Τήνου – Ο ρόλος Της στο ’21

199 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2022, από τη στιγμή που η αξίνα του εθελοντή Δημ. Βλάσση χτύπησε την Ιερή Εικόνα του Ευαγγελισμού της Παναγίας και την έκοψε ανάμεσα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και την Θεοτόκο στα χώματα της Τήνου.



Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγιά της Τήνου..(ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Τήνου επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου:

Πηγή: © PCMVideo.WebTV.gr



198 Χρόνια από την Εύρεση της Αγίας Εικόνος της Παναγίας Τήνου – Ο καθοριστικός ρόλος Της στην Επανάσταση του 1821

 

198 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2021, από τη στιγμή που η αξίνα του εθελοντή Δημ. Βλάσση χτύπησε την Ιερή Εικόνα του Ευαγγελισμού της Παναγίας και την έκοψε ανάμεσα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και την Θεοτόκο στα χώματα της Τήνου.

Του Ρωμανού Αλβέρτη