Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πού βρίσκεται ο μοναχικός βράχος σε σχήμα καρδιάς που θα σε μαγέψει



Ένα μικρό αλλά πανέμορφο μνημείο της φύσης που αποδεικνύει πάντα ότι αυτή είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης

Για ένα πράγμα αναρωτιούνται όσοι/ες επισκέπτονται την Ελλάδα ή ανακαλύπτουν κάτι καινούριο στη χώρα αυτή: Πόση ομορφιά μπορεί να χωρέσει σε μια χώρα. Ένας προορισμός, ιδανικός για όλες τις εποχές του χρόνου, ο οποίος μπορεί να συνδυάσει τόσες αντιθέσεις και εκπλήξεις ώστε να σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί και να σε κάνει πάντα να επιστρέφεις είναι και η Κρήτη. Εκεί, λοιπόν, ακόμη και σε μια απλή βόλτα σου στο βουνό και τη θάλασσα θα συναντήσεις εκπλήξεις, όπως ο βράχος – καρδιά στην Πρέβελη. Ένα μικρό αλλά πανέμορφο μνημείο της φύσης που αποδεικνύει πάντα ότι είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης.

Η παραλία Πρέβελη, ένας εξωτικός προορισμός της Ελλάδας

Η παραλία Πρέβελη με το φοινικόδασος, είναι μια από τις διασημότερες και πιο αγαπημένες παραλίες της Κρήτης. Το όνομά της, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, οφείλεται στην ιστορική μονή Πρέβελη που βρίσκεται κοντά, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο.

Το φοινικόδασος της Πρέβελης, έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων, ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης (με πρώτο εκείνο του Βάι) και σε αυτό συναντάται το είδος του αυτοφυούς κρητικού φοίνικα ή φοίνικα του Θεόφραστου. Εκτός από φοίνικες στο δάσος υπάρχουν λιγαριές, πικροδάφνες, χαρουπιές, σκίνα και καλαμιές. Μια βόλτα με τα πόδια ή με θαλάσσιο ποδήλατο κατά μήκος του ποταμού, μέσα από τα φοινικόδεντρα και τις πικροδάφνες μέχρι το φαράγγι αποτελεί μοναδική εμπειρία, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Στην έξοδο του φαραγγιού, εκεί που καταλήγει το ποτάμι Κουρταλιώτης δημιουργώντας ένα δέλτα, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Πρέβελη. Η παραλία έχει ανοιχτόχρωμη άμμο και βοτσαλωτό βυθό, ενώ τα νερά είναι κρυστάλλινα. Απέχει περίπου 35 χλμ. από το Ρέθυμνο και 10 χλμ. από τον Πλακιά.

Ο μοναχικός βράχος σε σχήμα καρδιάς σε μια από τις ομορφότερες ελληνικές γωνιές

Εκεί, λοιπόν, στην παραλία Πρέβελη υπάρχει και αυτός ο μοναχικός βράχος, σε σχήμα καρδιάς ο οποίος είναι και ιδιαίτερα φωτογραφημένος. Κι αυτό γιατί κάθε ώρα της μέρας, κάθε μέρα του μήνα και κάθε μήνα του έτους θα συναντήσεις μια διαφορετική και ειδυλλιακή εικόνα. Είτε με γαλάζιο ουρανό, είτε ντυμένο με τα μελαγχολικά χρώματα του φθινοπώρου, αυτό το κομμάτι βράχου στην Κρήτη, σε συνεπαίρνει και σε μαγεύει. Σε προκαλεί και προσκαλεί να ξεχάσεις τα προβλήματά σου και τη ρουτίνα. Και πράγματι το κάνεις…