Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ποιές 6 πόλεις να αποφύγετε στα ταξίδια σας



Η αλήθεια είναι ότι τα ταξίδια είναι μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες στη ζωή ενός ανθρώπου. Όλες οι χώρες είναι ενδιαφέρουσες και καθεμία από αυτές έχει το δικό της μοναδικό τρόπο, τη δική της κουλτούρα και ιδιαίτερότητα.

Πριν όμως αποφασίσετε για το επόμενο ταξίδι, καλό είναι να μάθετε όσα περισσότερα γίνεται φια τον τόπο που θα επισκεφτείτε για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων...Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν αρκετοί προορισμοί που καλό θα είναι να τους αποφύγετε, εξαιτίας κινδύνων που θα αντιμετωπίσετε. Μια έρευνα οργανισμόυ αρμόδιου για τη δημόσια ασφάλεια και την ποινική δικαιοσύνη δημοσίευσε μια λίστα με τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο ενώ επίσης ενημερώνει σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι εν λόγω πόλεις θεωρούνται πιο επικίνδυνες. Ο κατάλογος που ακολουθεί αναφέρεται σε 6 από αυτές:

1. Maceio, Βραζιλία
Αρκετές πολείς της Βραζιλίας θεωρούνται "σκληρές'' για τον ταξιδιώτη. Ακόμα και το Rio di Janeiro είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Ωστόσο, υπάρχει η Maceio, η πρωτεύουσα της Alagoas, που κρατά τα σκήπτρα. Ένας προορισμός που μάλλον πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο. Ο αριθμός ανθρώπων που δολοφονούνται κάθε χρόνο είναι τεράστιος ενώ το ποσοστό των εγκλημάτων μόνο αυξάνεται. Ακόμα και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου που είναι γεμάτο με δηλητηριώδη φίδια και αράχνες είναι πολύ ασφαλέστερο από ό, τι κάποιες πόλεις της Βραζιλίας, στις οποίες πραγματικά μπορεί να ρισκάερε τη ζωή σας!

2.Ακαπούλκο, Μεξικό
Το Ακαπούλκο συνήθιζε να είναι ένας συχνός ταξιδιωτικός προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ωστόσο σήμερα τα ταξιδιωτικά γραφεία δεν συστήνουν στους ταξιδιώτες να πάνε εκεί. Παρά το γεγονός ότι η πόλη είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που κάνει το ταξίδι εκεί εξαιρετικά επικίνδυνο. Οι έμποροι ναρκωτικών και τα ζητήματα που σχετίζονται με την παράνομη δράση των ''επιχειρήσεων΄΄, όπως δολοφονίες μετέτρεψε τοόμορφο αυτό μέρος σε κόλαση.

3.Καράκας, Βενεζουέλα
Στο Καράκας μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη της εγκληματικότητας: ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών δολοφονίες, καβγάδες στους δρόμους. Ο αριθμός των θυμάτων κάθε χρόνο είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο! Οι πολίτες αποφεύγουν να βγουν από τα σπίτια τους και οι επισκέπτες πραγματικά δεν συνιστάται να περιπλανηθούν στην πόλη και τα αξιοθέατα μόνοι τους...Στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι υπάρχουν περισσότερες από 120 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους γεγονός το οποίο καθιστά την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας πάρα πολύ επικίνδυνο μέρος τόσο για τους ντόπιους και τους τουρίστες.

4. Σαν Πέδρο Σούλα, Ονδούρα
Το Σαν Πέδρο Σούλα βρίσκεται στην Ονδούρα. Είναι η δεύτερη φορά που η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον πλανήτη. Ο αριθμός των δολοφονιών που γίνονται στην πόλη είναι πάντα εξαιρετικά υψηλός -αν σκεφτούμε ότι καθημερινά γίνονται 3 δολοφονίες...

5. Cali, Κολομβία
Τα ναρκωτικά φαίνεται να έχουν εισβάλει τεράστιο βαθμό στην Λατινική Αμερική, και η Κολομβία δε θα μπορούσε να ποτελεί εξαίρεση.... Η βία εκεί μαίνεται για πολύ καιρό μετατρέποντας τις πόλεις, όπως η Κάλι σε σκέτες κολάσεις. Πολύ απογοητευτικό γεγονός αν αναλογιστεί κανείς ότι η στγκεκριμένη πόλη έχει πολλά πράγματα για να δει και να κάνει ο ταξιδιώτης πέρα από το έγκλημα... Υπάρχει βέβαια μια μικρή ελπίδα στο εγγύς μέλλον οι τουρίστες να ταξιδέψουν με ασφάλεια, καθώς αναμένεται οι συνθήκες με συγκεκριμένα μέτρα να βελτιωθούν. Μέχρι τότε όμως καλό θα ήταν να αναβάλετε την επίσκεψη σας μέχρι καλύτερες μέρες.

6.Barquisimeto, Βενεζουέλα
Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη και όσο πιο επικίνδυνη γίνεται. Το Μπαρκισιμέτο μαζί με τους 1 εκατομμύριο πολίτες του, είναι στην λίστα με τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη. Γεγονός που είναι εκπληκτικό, δεδομένου ότι η πόλη είναι διάσημη για τα πανεπιστήμια και τα κολέγια της. Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα εδώ είναι οι δολοφονίες και η κατάσταση δεν φαίνεται να βελτιώνεται.